Взимане на инфо от друг сайт

wood

Well-Known Member
Ще пусна едно скрипче на моят сайт което да взима обява от друг сайт и да я поства в моят. Сайта е за Южна Африка, та въпросът ми е как е най добре, през определено време да тегли инфото от другият сайт или веднага след публикуването на всяка обява. Притеснява ме да не товари другият сървър и да не ме баннат по ИП.
Някой ако е правил това упражнение да сподели как е най удачно.

От: Взимане на инфо от друг сайт

E, че ти колко трафик ще им правиш че да те баннат?
Според теб на колко време обновяват информацията си? Имат ли RSS?

Инфото няма да се взима чрез РСС, на ден гледам че се публикуват по 80-130 обяви...

Не са много, затова си мисля, че ако събираш инфо на 30 или 60 минути изобщо няма да се отрази.
Вероятно щом се публикуват толкова обяви на ден то трафика няма да е 50 посещения дневно и няма да изпъкнеш. Друг е въпроса, че при теб ще имаш дублирано съдържание.

Не са много, затова си мисля, че ако събираш инфо на 30 или 60 минути изобщо няма да се отрази.
Вероятно щом се публикуват толкова обяви на ден то трафика няма да е 50 посещения дневно и няма да изпъкнеш. Друг е въпроса, че при теб ще имаш дублирано съдържание.

Дублираното съдържание не ме притеснява, сайта е за обяви и още не съм видял сайт за обяви да няма дублирано съдържание. Една обява се публикува поне в няколко сайта. А и това със скрипта ще е временно, колкото да се понапълни базата данни.

Как така да баннат по IP? Да те блокне сайта, от който теглиш обявите ли? Възможно е. В този бизнес сигурно е практика. :) Но както и ти каза, една обява може да е на 100 сайта. ;)

Не мисля, че ще натовари сървъра, освен ако ке говорим за много обяви всеки ден на слаба конфигурация.

Горе