Проблема на всичките тези сайтове е, че оценката е необоснована. Защо - ползва се метод за оценка, който не е подходящ за всички случаи. Проблемите идват от следните неща:
1) Обикновено статистиката за посещенията се базира на даден уеб-тоол (тоолбара му), което означава сайтове като алекса, куанткаст и т.н., което се сещате, че няма как да извади правилни резултати, защото на мой сайт който на ден има 270 000 преглеждания на страници, тези инструменти ми показват, че има 1200.
2) Оценката се гради на база дневни/месечни приходи, но пък от там идват следните проблеми.
2.1) Оценката е на база приет среден CTR, което не може да се отнася за всички сайтове, защото имам един който има 100 посещения дневно, а изкарва колкото такъв с 1000 посещения, че и повече. Разликата е заради това, че единия има CTR 8.5, а другия 0.68. Иначе казано - как си разположил рекламите е от голямо значение.
2.2) Оценката е на база приета средна стойност на клик, а в някои ниши, поне на мен ми се е случвало да имам един клик за 7 евро, а друг за 4 цента.
Като цяло, това може да се ползва, само за да се похвалиш пред някой твой приятел (ако си на 14-15 годишна възраст), че даден твой сайт е оценен на 129873916$, нищо повече
Е от мен да мине и от единия беклинк който получаваш, ама той не е от голямо значение при толкова много проверени сайтове и съответно огромен брой изходящи от самият домейн.