Така да се представя. Аз съм Марин Иванов и съм ученик на ПМГ-Благоевград, естествено е да имам пристрастия, но ще се старая да бъда максимално обективен.
Една открояваща се част от дизайна се пада на новините и мненията в форумите. Тези две важни неща се намираха и в рпедния дизайн на нашата гимназия, структурата беше същата : "Видяно:" и под него "Мнения:". Новия и текущ дизай е същия по начина на подреждане на тези елементи. Това е основното кето видях на пръв поглед.
Freak само е разменил разположението на Новини и Форум, ясно е имал нещо на ум :twisted:
Та, така .. Нека си дойдем на думата. Дизайн като дизайн, аз съм PHP,JS,C програмист и малко мога да кажа за дизайна освен че си приличат. Но да разгледаме кода на "vipusk2010", абстрахирайки се за момент от другите 2 дизайна.
Човека , точно след meta tag-овете е вкарал javascript .. хуу , ама той не е някакъв javascript файл, а директно кога е изложен в страницата.
Малко тъпичко ми се струва на мен.
Другото нещо е че 80% от функциите не ги ползва. Като функцията за dropdown menu, е това е прахостване. В body-то е сложил attribute onload="initDropMenu()", който сочи към функция която активира всички дроп даун меню-та с id-та в случая :"dropMenu1" и "dropMenu2", които не съществуват.
Да разгледаме начина на изписнаве на атрибутите на таговете...
Код:
<input type='button' value='Регистрация' onclick="window.open('register_form.php','_self')" onfocus='if(this.blur)this.blur();' class='button' /> <input type='submit' value='Вход' class='button' style='padding: 0px 5px 0px 5px;' onfocus='if(this.blur)this.blur();' />
E последно кое ще ползваш ' или " ... аз лично до колкото съм запознат с HTML - " e за препоръчване, въпреки че ' не е грешно.
По надолу в страницата забелязваме промяна в начина на изписване:
Код:
<table width="85" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
E добре де, последно кое ще ползваш?
Връщаме се в началото и виждаме :
Гръм и мълнии .. тоя tag не съм го виждал от години ... сигурно защото е остарял и не се препоръва изпозлването му .. ами да .. както и tag-а font, който също го намираме.
Това не е нищо в сравнение с :
Код:
<a href="/forum/index.php?topic=8.0" target="_vipusk">
Лол баси ... с извинение за израза .. ама какво е тва target="_vipusk", той не е ли запознат че там може да има само 4 неща "_blank", "_top", "_parent", "_self" ... явно не
Друго виждаме
Код:
<table width="564" height="40" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
Атрибути height, width ... може да се използват, да .. ама не според W3C и стандрата който е обявил XHTML 1.0 Transitional.
Обявил си стандарт , а не го спазваш... хах добре.
Нека заявя приликата м/у 1вата линия на pmg-blg и vipusk2010 че е идентична, за разлика от colorschemer.
Чрез проверка през HTML Tidy, което е HTML verifier получих следното за vipusk2010:
Код:
Info: Doctype given is "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
Info: Document content looks like HTML Proprietary
Нормлано, който не спарва W3C старндарта за XHTML 1.0 Transitional... Върпоса е защо изобщо е написал че използва този стандарт. За допълнение такова нещо нямам на pmg-blg.
Заключение по дадения дизайн:
Сайта не отговаря на W3C спецификациите и не е спазен общоприетия принцип на подреждане на кода както и безсмисленото сменяне на единични и двойни кавички.
Заключение по съвпадението на дизайните:
Тук бях изредил 5 точки по които поставях под голямо съмнение автентичността на vipusk2010, но преднито мнение което е поставил m_sharky не просто показва , но и доказва кой е оригиналния автор.
Аз само на кратко ще кажа че нашия сайт е завършен на 8-ми юни, а тяхния на 8-ми август, поне така пише в новините им.
И да допълня , според мен Freak е един дилетант. Това е достатъчно.
За вас изложил фактите, Марин Иванов.[/img]