Вкарване на подтема Мулти канална етърговия

tanipo

Well-Known Member
Мисля е крайно време да се направи отделна подсекция защото вече почти никой не продава само чрез един канал, а именно да си има отделна секция за тези които пласират стока и по други канали освен магазина си, защото и там се осъществяват директни продажби:
Сайтове за обяви, Аукциони, Пазарни места като емаг, Дейли дийл сайтове, Фейсбук групи за продажби, Пинтерест, Форуми
 
От: Вкарване на подтема Мулти канална етърговия

Братче, дай по-подробно за тея фейсбук групи за продажби, че нещо съм го пропуснал тоя канал... Какви са, къде са, как се работи с тях?
 
От: Вкарване на подтема Мулти канална етърговия

Като цяло и аз не бях обърнал внимание, но един ден гледам я дясно линк Групи за продажби. Как и защо е излязло в менюто не знам, и на нов профил не мога да го включа. Та тия групи за продажби или както още ги срещнах из менютата продавалници са си обикновени групи с тази разлика, че можеш да слагаш цена и локация в поста си. И дори май ти слагат някаква репутация. Големия плюс е, че като постнеш на едно място след това можеш да репостнеш където си искаш ако си член на дадена група. Минуса е, че има ограничения някакви във времето къде и колко, както и някои менюта и функции никъде не мога да ги намеря и попадам по странен начин на тях. Като например списък със обявите ми в дадена група, които мога да отбележа като продадени, да архивирам и.т.н.
 
От: Вкарване на подтема Мулти канална етърговия

Ето ви пример за една такава група:
https://www.facebook.com/groups/224189287775812/

мисля че всяка една група може да стане такава за продаване, ама не съм сигурен де. Наскоро правих група и ми даде възможност да се добавят продукти с цени
 
От: Вкарване на подтема Мулти канална етърговия

Мисля обаче, че не конвертират добре, пуснах нещо много яко и марково за тяхната аудитория в повече от 20на групи и само лайкове и сърчица събирам. А цената съм я направил на половина на цената в родината. Освен това пак се чудя къде да изведа списък с обявите, няма меню за това, трудно се следи историята и комуникацията и.т.н.
 
От: Вкарване на подтема Мулти канална етърговия

Нормално е да не конвертират добре ... още няма култура на ползване, аудиторията е ограничена и слабо таргетирана.

Може да работи добре обаче в тесни ниши примерно ако разработена група за водолази , скуба дайвинг и етц и пуснеш екипировка 2ра ръка да речем а що не и нещо ново примерно водолазен компютър, фенер или друго на ниска цена ....

Гледам на запад експлоатират темата с гаражните разпродажби тука опираме до антики и винтич неща колекционерски стоки и тнт.
Обаче там имат култира на ползване а при нас ще се наложи да възпитаваш аудиторията.
 

Горе