NewGeorge
New Member
В самото заглавие всичко е казано! Китайския продавач работи със спедитор и варианта като цена е много по-приятен а и включва всички такси по освобождаване от митница и по ДДС през Германия и немска фирма Voltoo, на която китайската спедиторска фирма е заплатила. От там се заплаща на ИнТайм/UPS да ми я доставят до вратата и я доставиха без никакви документи само лепенки товарителници по кашоните. Китайския продавач след поискване и даване ми на някакви Проформи само през WhatsApp ми стъкми Инвойс който счетоводителката одобри. Такаааа обаче нямало документи транспорт, освобождаване и декларация от митницата в Германия и счетоводителката ме накара да ги искам от Китайския продавач, през спедитора до Voltoo немската фирма и нищо. Няма как да имам такива документи понеже е "данък с двойно изчистване" извършено от немската фирма. От UPS In Time ми казват че нямат документи, за доставката бил платил друг в 3 разговора с различни оператори едно и също само едни документи доказателсто за доставка ни дадоха досега!!! Счетоводителката ми се свърза с митничар от Свищов - бил съм за митническа декларация! След като в митницата ме нахокаха докато разберат за какво става дума и след консултация с началника на митницата ми казаха при нас проблеми не се виждат и че съм бил за интрастат понеже било вътреобщностно! На телефона на НАП на бутона на Интрастат операторът се ядоса и ми каза че съм избрал погрешно и не съм за него след като го информирах че от митниците казаха че съм за интрастат. Счетоводотелката и тя каза че не съм за интрастат… Отивам до НАП за едничък отговор дали мога да пусна в продажба стоката.... наредиха ми да пусна попълнен А4 лист са данните си и проблема като Запитване което сигурно ще отнеме седмица , 2 или месец!
Та всичко легално, всичко е законно и спазено спрямо 3-те или са 4-и звена по доставката само дето нямам и не било правилно към мене да има издадени документи които моята счетоводителка изисква за осчетоводяване и заприходяване към склада или подобно нещо се казва!
Това което ме вълнува е дали мога да пусна стоката в продажба или е нарушение това?
Да добавя че направих друга поръчка преди да ми дойде тази стока без документите и е пак на същия принцип освобождаване от митница и от ДДС през EU митница. Китаеца след като се бях вече попретиснил го попитах и той каза че има инвойс и товарителница в тази 2-а пратка, но за митническа декларация каза че ще направи всичко за мен по документите!
Та всичко легално, всичко е законно и спазено спрямо 3-те или са 4-и звена по доставката само дето нямам и не било правилно към мене да има издадени документи които моята счетоводителка изисква за осчетоводяване и заприходяване към склада или подобно нещо се казва!
Това което ме вълнува е дали мога да пусна стоката в продажба или е нарушение това?
Да добавя че направих друга поръчка преди да ми дойде тази стока без документите и е пак на същия принцип освобождаване от митница и от ДДС през EU митница. Китаеца след като се бях вече попретиснил го попитах и той каза че има инвойс и товарителница в тази 2-а пратка, но за митническа декларация каза че ще направи всичко за мен по документите!
Последно редактирано: