rak
Active Member
Тези дни бях доста озадачена, като от няколко човека чух, че са си изплатили двойно задълженията към различни фирми за бързи кредити. Първия - изтеглил към 500 лв. и всеки месец си внасял вноската в банката. Накрая като изплатил всичко, се оказва, че не е изплатил нищо - парите му отивали някъде и не покривали неговия дълг. Това го научава от писмо от съда, директно го съдят. Той не пазел бележките от банката, а в самата банка му казали, че не могат да издирят транзакции на каса, ако е превеждал от банкова сметка можели, ама така на гише, не ставало. Та си платил като поп още веднъж.
Втория пък - изтеглил някаква дребна сума, но след месец имал пари и отишъл и я погасил цялата. Казали му, че няма повече задължения. След пет години - две седмици преди изтичане на давностния срок, получава призовка и се оказва, че трябва да плати 800 лв. Започва дело и го губи - фирмата го съди за пропуснати ползи, защото е погасил предсрочно и му натрупва наказателни лихви и не знам какво си. Накрая си платил също като другия.
Втория пък - изтеглил някаква дребна сума, но след месец имал пари и отишъл и я погасил цялата. Казали му, че няма повече задължения. След пет години - две седмици преди изтичане на давностния срок, получава призовка и се оказва, че трябва да плати 800 лв. Започва дело и го губи - фирмата го съди за пропуснати ползи, защото е погасил предсрочно и му натрупва наказателни лихви и не знам какво си. Накрая си платил също като другия.