От: Внос на електроника от Китай
Здрасти,
трябват ти сертификати от технически тестове. За съжаление не помня от къде се вадеха - подозирам метерологията. Повярвай тия от КЗП са просто забавни на фона на Стандартизация и метрология. Вторите нямат понятие предписание, а само акт. В проверките се дублират с КЗП за производител/вносител, ЦЕ сертификат, тест за безопасност. Най-вече за нивата на облъчване. Това сега е новата мода за проверки.
Ако издаваш касов бон на физическо лице, тоест клиента ти е физ. лице няма значение какво си обявил за гаранцията - няма, 1 ден, 2 месеца. По закон е 24 месеца, а ако не си подготвен със сервиз се готви за актове - 500 до 3000лв. Закона има и вратички за телефоните: най-важно е да върнеш становище в рамките на 30 дневният период - тогава не е важно какво иска клиента, а факта, че не си отказал рекламация.
Ако продаваш на ЮЛ е лесно - КЗП нямат правомощия по казуси касаещи ЮЛ. Тогава на клиента му остава само да те съди, което не съм чул до сега да се е случило. Аз за това никога не купувам от Метро каквото и да е като техника...
Ако цената ти позволява и нивото на дефекти не е твърде високо можеш да минеш с подмени, ако ли не ще глътнеш вода от връщането на пари.
Внимателно си проучи за митница какво точно трябва да представиш като документи за да ги вкараш. Никога не знаеш на какъв ще попаднеш и е по-добре да си подготвен.
Ако мога да помогна с нещо конкретно специално за КЗП - питай. След 6-7 години в комуникациите, ако съм научил нещо е как да им се жалвам като клиент и как да се измъквам, когато някой се е жалвал от фирмите, в които работех и с каквото мога ще помагам като отговори