Jenia Stoianova
New Member
От: Внос от Китай. Кои изисквания трябва да покрием, за да продаваме внесените продук
Е да де ама като за първи път като не знае човек с какво може да се зблъска минах на принципа ''проба - гершка''.
Има ли вариант за оправяне в ситуация след като вече предложих на продавача да си намери сертификат като поиска от някои.
После питах DHL какво ще ми струва транспорта на пратката от София до Варна и те отговориха, че ще е около 40 - 50лв като сметна всички такси и неща които ми и зредиха и сега се чудя дали и струва или направо да отварям диспут в Алиекспрес.
Голяма грешка, нямаше смисъл да плащаш ДДС и мито, преди да попиташ какво друго ще ти искат от митницата. Повечето китайци не предлагат такъв сертификат, доказващ качеството и безопасността на продукта. Сега след като го нямаш, няма как да освободиш пратката и ще я върнат обратно след 1 месец. А ти си оставаш набутана с таксите.
Следващия път, ако ти спрат такава стока в търговски количества, първо се запознай с всички изисквания и ако не можеш да ги покриеш, директно откажи пратката. Те ще я върнат безплатно обратно към Китай и търговеца като си получи стоката обратно, ще ти върне парите. Поне така няма да си на загуба.
Разбира се сега може да се опиташ и да се разбереш с митничаря.
Е да де ама като за първи път като не знае човек с какво може да се зблъска минах на принципа ''проба - гершка''.
Има ли вариант за оправяне в ситуация след като вече предложих на продавача да си намери сертификат като поиска от някои.
После питах DHL какво ще ми струва транспорта на пратката от София до Варна и те отговориха, че ще е около 40 - 50лв като сметна всички такси и неща които ми и зредиха и сега се чудя дали и струва или направо да отварям диспут в Алиекспрес.