Странникът
Well-Known Member
От: Военен преврат в Турция???
За съжаление преврата не успя!
За съжаление преврата не успя!
Ако въобще е бил истински. Сега бае ти Ердоган ще има чудесен повод да се разправя с всички неудобни.За съжаление преврата не успя!
Интересно е което се случва. Аз все смятах, че ще успеят - но явно нещо се научава всеки ден. Сега поглед на пресата - найстина прави впечатление, че правят преврат, а не задържат/ликвидират човека срещу когото е насочен, което е вярно странно.
Дано бързо се нормализира ситуацията, понеже Турция ни е най-големия търговски партньор (като изключим Германия и Италия).
Доколкото знам няма друг подобен случай в света - имам предвид премиера да се крие като мишка и да призовава хората да излязат срещу танковете.
Разбира се такъв сценарии е способен да сътвори само един истиснки ислямист и е нещо което военните не са предвидили (няма как на нормален човек да му дойде това на ум). Точно по тази причина всичко свърши за няколко часа. Иначе няколко дни не им мърдаха.
Никоя професионална армия не би могла да се справи (лесно) с (огромна) тълпа цивилни. Дори да използва оръжие.
Дори и най-слабата армия е по-силна от народа си. Дано не се налага да го видим, нито децата ни.
Ти ако си фен на конспиративните теории, заповядай - forum.xnetbg.net/nortrant - наистина ли смяташ, че е имало истински преврат? Това не беше преврат, това беше театър, за да може Ердоган да осъществи плановете си.
Такива мъдри мисли от Паоло Куелио ги остави за фейсБоклук - там всеки се мисли за умен защото всеки си ги тълкува по свой начин.
Професионалната армия е създадена да води война с друга професионална армия. Много трудно би се справила със шайка цивилни.
Единствения начин е да стреля наред. Но никой професионалист не би стрелял срещу невъоръжени идиоти, най-малкото защото това би било поражение за тях.
Това исках да кажа и мисля, че беше ясно.
п.п. поне подскажи в буквален или преносен смисъл трябва да тълкувам това което си измислил?
Ти ако си фен на конспиративните теории, заповядай - forum.xnetbg.net/
В турция държавните преврати за през 10-20 г. Има през 60-те, 70, 80, 90 и сега.
@Норти, ти още ли вярваш в дядо Коледа?
Ето ти да четеш от твоите омразни Хамериканци в частност, ЦРУ - Уесли Кларк - http://www.huffingtonpost.com/entry/cia-officials-turkey-coup-advice_us_578a2d02e4b08608d334c32c - индиректно казва, че по-малоумно подобие на преврат не може се измисли.
Сега гледай фактите - 6 хиляди висши лица от армията през съдебната система до политически опоненти от всякакви прослойки са арестувани. Такава чиста със замах, без грам опозиция от никъде ... по перфе не може го направи Ердоган. Посла си пътя за тотална власт.
Сега остава да направиш 2 и 2 и да видиш дали е било реално или ще е просто случайно ... а да не забравя техните служби за сигурност са го проспали ... Направи ли ти впечатление генералите/официерите им още малко и щяха се смеят като ги водиха в ареста, това преврат ли е или комедийно реалити?
Ех, хлапета толкова сте наивни да нищите политиката в тази държава, че чак ме е срам, заради вас.
https://www.youtube.com/watch?v=V1Y2usqemJQ
Мравки, които си мислят, че са стършели
@Норти, ти още ли вярваш в дядо Коледа?
Ето ти да четеш от твоите омразни Хамериканци в частност, ЦРУ - Уесли Кларк - http://www.huffingtonpost.com/entry/cia-officials-turkey-coup-advice_us_578a2d02e4b08608d334c32c - индиректно казва, че по-малоумно подобие на преврат не може се измисли.
Сега гледай фактите - 6 хиляди висши лица от армията през съдебната система до политически опоненти от всякакви прослойки са арестувани. Такава чиста със замах, без грам опозиция от никъде ... по перфе не може го направи Ердоган. Посла си пътя за тотална власт.
Сега остава да направиш 2 и 2 и да видиш дали е било реално или ще е просто случайно ... а да не забравя техните служби за сигурност са го проспали ... Направи ли ти впечатление генералите/официерите им още малко и щяха се смеят като ги водиха в ареста, това преврат ли е или комедийно реалити?
Излезе информация, че чуждите служби, ЦРУ отдавна са подозирали за напрежение в Турция и са ги предупреждавали за възможни действия на военните. Ердоган няма как да е пропуснал това, очаквал го е, и е много голяма вероятността да е позволил преврата да се случи, за да може да оправдае действията си. Добре дошло му е неуспешен преврат от некадърни военни.
А от друга страна - самите действия на идиотските превратаджии говорят, че има нещо нередно и по всяка вероятност всичко е постановка.
Да кажем, че съм бил но не точно в същата (пост)Комунистическа като твоята Но това няма общо с темата.Само кажи дали си бил в казарма ?
Ами какво е според теб. Каква е логиката да обстрелват сгради, в които няма никой?!Но да стреляш по парламента и после да ми кажеш, че било инсценировка... нали се сещаш?
Глупост. Прайд с танкове.Ами какво е според теб. Каква е логиката да обстрелват сгради, в които няма никой?!