Ти внимавай какво говориш, защото coolice е проамерикански настроен админ и дори би подкрепял една бъдеща окупация на страната от американците.
Ето какво е било едно време - после някой ще ми обяснява глупости - поне сами сме си произвеждали техника, а не да поддържаме техниката като само ни казват какво да купим от тях.
: )
@waldes - значи, че няма само да искаме някой да ни дава нещо, а като се наложи и ние ще помагаме.
Интересното е, че тука патриотите реват само против САЩ, но никога против Русия.
Едно време бяхме пълни с руски войски и офицери тука, но никой не казва, че това е било предателство... Не те нали са ни братушки... За тях може.
Боли ни балканския, къде какво имало. А кога е имало руски войски и бази в България бе десебарски покемон? Дори по време на комунизма имахме силна и независима армия! Имаше съвети 44-та, когато установиха ОФ власт. Какво значи да сме съюзници, да има огромни военни части на наша територия ли? Смех, смех.В Германия има 50 000 американски военослужещи и не се оплакват.
Все пак сме съюзници. Някои хора тук не знаят какво значи тая дума.
До вчера беше пълно с руски войски и офицери тука, днеска сме големи патриоти и нещем чужди войски...
тази армия ще отстоява позициите си и няма да се мръдне и мен ако ме питаха къде да е щях да ги бодна на турската граница
ето и цифри и анализ на база данни от евростат с вскички държави и едно сравнение с бедна норвегия... това е от периода преди това с изшляпването просто си ни ебът бай дефулт... и съвсем правилно си им казахме че ни ебът
Има и картинки за тези който не са много на ти с икономиката...
www.velimar.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html
Въз основа анализа на данните от Евростат COMEXT е видно, че средна цена 30 € / MWh за доставка на газ по дългосрочни договори с Русия е сред най-високите цени за газ през Q3 2011 г. В края на третото тримесечие на 2011 г. най-високата цена на Русия е при доставките на газ за България.* В пълен контраст са средните цени на газа по дългосрочните договори с Норвегия, които са под 19 € / MWh през тримесечието, което представлява дори по-ниски цени от цени хъб за същия период в Обединеното кралство.
Нали видя кой го пуска това RussiaToday тях ако ги слушаш няма проблем да купуваме най скъпата газ в ЕС и че ни продават един АЕЦ на петоран цена
и че ни скапаха оръжейното производство с високи лицензни такси нали сме им братушки нас
след всичко което е направила Русия в последните 30 години щом пускат новини в който се казва че няма смисъл значи има огромен смисъл...
разбирасе ти може да вярваш безрезервно на тези който ни загробват държавата докато ни се правят на братушки
Вървя край Темза и си спомням разстроените думи на мой познат, висш служител на Държавна сигурност, завършил съветска специална школа, който, обзет от чувство, на разкаяние и може би внезапна любов към родния край, ми каза:
„Ти знаеш ли, че съм подписвал декларация за вярност към Съветския съюз!“
От него и от други отговорни другари зная, че завършилите съветски школи и академии от сигурността или армията са били задължавани да полагат писмена клетва за вярност към СССР.
„Но нали дружбата ни със СССР е гаранция за нашето бъдеще! Докато има Съветски съюз на земята, ще има и България!“ — опитваше се да убеди себе си моят познат. Явно подобни мъчителни въпроси бяха минавали през главата му неведнъж.
Нищо не му казах, нито можех да му кажа. Как да обясниш очевидни факти на човек, който има българско съзнание, пък в същото време се е клел за вярност на чужда държава.
Когато Русия срина Афганистан, талибаните бяха лошите, а руснаците добрите.
Когато САЩ атакува Афганистан - талибаните са добрите, САЩ лошите.
Аз пък нещо не мога да разбера, какво толко е станало. Какво точно засяга вас това, че ревете. Ще ви почука на вратата лошия американски войник да ви..... какво?
Атентати ли? Че те си гръмнаха рейса и без да има бази у нас.
Ще дойдат, ще си седят в базите, на никой няма да пречат и ще си харчат заплатите в близкия град или село.
Баси гръмките думи... нашествие, окупация...
Нямат никва далавера да ни превземат или окупират... само на загуба ще са.
Да не говорим, че ако гледаме историята, който ни е завзел е изчезнал след това. Кеф ти византийци, кеф ти османци, кеф ти фашисти, кеф ти комунисти.