ВселенатаTV - нов проект

Харесва ли ви новинарската емисия на ВселенатаTV?

• Общо гласове
    5

Миленски

Active Member
Или може би разрастване на настоящия :D Ако може и не ви представлява трудност, да споделите мнение за първата новинарска емисия на ВселенатаTV 😇

1. Интрото е прекалено дълго. Макс 3-4 секунди.
  2. Речта не се чува от музиката.
  3. На екрана нищо интересно или стимулиращо не се случва. Обикновено се слагат някакви навързани релевантни клипчета нa repeat.

Аз чувам речта, не знам защо при теб е така :D Иначе благодаря и на двама ви за отзивите, ще има поправки за в бъдеще 😇

Супер е. Аз бих пипнал малко говора да доминира повече над бекграунд мелодията и определено по-силно движение на колажите, защото окото (голяма част от вниманието, говорейки за клипове) не е ангажирано. ;) Бих вкарал още хумор, защото е много тънък, почти неуловим, ако това се цели де. :)

Супер е. Аз бих пипнал малко говора да доминира повече над бекграунд мелодията и определено по-силно движение на колажите, защото окото (голяма част от вниманието, говорейки за клипове) не е ангажирано. ;) Бих вкарал още хумор, защото е много тънък, почти неуловим, ако това се цели де. :)
Да, музиката ще се намали определено, може би аз чувам говора защото знам какво се говори. Прав си и за ангажираността, нужно е повечко движение и работя по темата 😇 И да, хумористична цел има новинарската емисия, като се старая да не пракалявам, защото с известните личности е добре да се внимава :D

Според мен у микрофона е проблема или е твърде далеч от него
Да, далече ми е, а и не е качествен като за подкаст да речем, ползвам този на лаптопа си за момента(поради липса на финанси). Но след време както съм казвал ще се надгражда всеки проект по който работя.

Благодаря ви за отзивите, това е най - голямата помощ която може да се даде на всеки билдър/творец. 😇💙

Подкрепям всички отзвиви на колеги + надписите не трябва ли да вървят от дясно на ляво или аз съм се дефорирал тотално :)

Давам ти бюджето и много добро решение за микрофон, провери BOYA BY-M1 (стандартен жак за лаптопа 3.5), брошка за 30 лв. , но с много добро качество бих казал.

Подкрепям всички отзвиви на колеги + надписите не трябва ли да вървят от дясно на ляво или аз съм се дефорирал тотално :)

Давам ти бюджето и много добро решение за микрофон, провери BOYA BY-M1 (стандартен жак за лаптопа 3.5), брошка за 30 лв. , но с много добро качество бих казал.
Прав си за надписите, но темплейта на A.A.E беше такъв, а там честно казано ми е дива индия, то и като цяло видео монтажа де :D Уча се :)
Микрофончето е добро, поне от отзива на
Лошото е, че не го намирам в български онлайн магазини, но пък ще потърся алтернативи. Преди време(5/6 години), съм разглеждал подобни на това микрофонче, но съм забравил за този вид. Благодаря ти за отзива и информацията.

Утре да се надяваме :D Ще има нова емисия, стига да успея да си направя шаблоните както искам :) И ще пусна клипчето да го видите :)

Да. Ама давай по хард. Виж ги тия какво правят:

Сцепват. Обясняват в прав текст в каква лайнарщина се е превърнала България. Никой не обиждат, казват истината.

Не като техния стил, но малко по-хапливо. Така се привличат посетители. Мекичко, тънко, деликатно... Вече няма място за такива или поне не стават интересни. Оправи си и технически въпросите там и си ти. ;)

Да. Ама давай по хард. Виж ги тия какво правят:

Сцепват. Обясняват в прав текст в каква лайнарщина се е превърнала България. Никой не обиждат, казват истината.

Не като техния стил, но малко по-хапливо. Така се привличат посетители. Мекичко, тънко, деликатно... Вече няма място за такива или поне не стават интересни. Оправи си и технически въпросите там и си ти. ;)
Изгледах два три от техните клипове и ми напомниха на мен самия преди петнадесет годинки някъде :D С разликата в това, че тогава не правех клипове, сайтове и прочие. Бях патриот и се борех с тези които бяха против народа(тогава си живеех все още на село, и си обичах селото защото там съм израснал). Но след стотици опити, разговори и прочие някак си се обезверих. Народа ни си е овчи колкото и болно да звучи. Тук таме на 10 хиляди души се намират едни стотина дето да са като братята(дейни и борещи се за народа имам предвид), което е малко, имайки предвид мафия, корупция, дилърчета по кварталите и така нататък. Има срещу какво да се борим спор няма, но до като целия народ не се вдигне, нищо, ама абсолютно нищо няма да се промени. Да, няма лошо да се говорят тези неща, но само с разговори..... отново нищо не се променя. Защото да речем ние тук говорим си нали колко е лошо, колко е гадно, колко е нам си какво, но в крайна сметка отново ходим на работа(да не влизам в подробности за какви хора работим), плащаме данъци(с които да храним същите тези на които им се плаща "такса спокойствие" ), и така нататък. Мисълта ми е, че само с приказки не става. Да, може и аз да захапя доста народ от парламент, полиция, армия, здравеопазване(те там само с отзиви за джипита ще сривам), но ще съм поредния от само приказващите и толкова. "Полицията бие" - това има ли някой който не го знае? :D Да, не знаех за тези които са били набити директно в заведението, и за онези до колоните преди години, но да очакваш помощ, разбиране, адекватност от полицията....... :D Един мой братовчет стана полицай, преди това си беше читав човек, след това постоянно червени очи, разширени зеници..... сещате се нали? Може много да се говори, има доста материал и теми, но смисъл? Или просто да има още някой който да дава от "Ние сме българи и се гордеем"(ама само на 3ти март)? Последния протест на който ходих, беше миналата година тук в София-та. Трагедия, подигравка, жалка история. Отидох защото към събието в фейса се бяха тагнали към 30к души, че ще бъдат там, тогава си помислих "Ей най - накрая, започва се". А като отидох...... ми то нямаше и 100 диши..... :D Все пак надеждите ми не умираха, седях до като един от "големите" патриоти се заяждаше с едни репортери(които нямат вина за това, че управата на телезията е решила да ближе нечий политически задник), седях и до като някакви си там борци рецитираха така сякаш бяха още в комунизма, седях и чаках до край някой поне да каже нещо съществено. Защо аз пък нали не съм поел инициативата? Защото почти цялата паплач която се бе събрала там на онзи измислен протест, бе платена, смисълът да се говори на такива бедни души е никакъв.

Хора от народа - нещо такова имам пред под дейност. Направи ми впечатление и мисля да намеря някой техен магазин, да видя каква им е продукцията и да я пробвам. Та, те не правят протести, не говорят колко е кофти положението в родината ни. Те предлагат българското, а не чуждото(поне такива са ми впечатленията в момента). Такива неща са ни нужни, или цяла България в София на протест, никой да не стъпва на работното си място до като не се изпълнят исканията и така нататък. Но уви, всички които взимат рушвети, всички които вярват, че без скъпоценната си работа няма да оцелеят няма да дойдат на протест, и стигаме отново до заключението, че народа ни си е овчи, защото чака реда си в кланницата без да се съпротивлява и вярва, че това е най - доброто за него. Мъчно ми е и сигурно ще бъда препсуван, но турско робство малко ни е било, и руското също, и сега американското също. Винаги ще служим на нечий интереси(но не и на нашите си), винаги ще сме роби на някого, защото така е по - лесно, по - доходно(за някой), и най - вече, по - удобно за народа, който в случай на робство, няма нужда да мисли, да създава, да брани, пази и почита. В случай на робство, народа винаги има с какво да си изтрие мързеливия задник, което много му харесва. :)

(много се увлякох)

Благодаря ти за отзива и информацията :) 😇

Ето я и втората по - добра емисия новини на Вселената 😇

😇 Мнения и критики се приемат. 😇

Първо реших че имам проблем с маниера на поднасяне - монотонен и скучен.

Пуснах втори път и се заслушах по-внимателно в съдържанието. Намерих го за безинтересно. Целта очевидно е сух хумор, но просто смешките не са интересни и ... не са смешни. Може за някои хора да са, а може и хуморът да не е твоята област.

Ако все пак държиш да правиш някаква сатира, може би е добре да е свързано с някакви злободневни теми или актуални новини. За примери: каналите на AwakenWithJP, Memology, Jansen vand der Strudel. Вторият дори не се показва и не говори, а залага на креативно редактиране.

Може да се научиш да говориш с повече патос и по-завладяващо с малко практика, но самото съдържание не виждам как ще стана интригуващо, ако не ти иде отвътре. Може би това не е твоята ниша. Или ти липсва смелост да добавиш достатъчно сол и пипер.

На твое място бих пробвал примерно ASMR или езотерика, неща дето се слушат за релакс/медитация.

Последно редактирано:
Прав си за надписите, но темплейта на A.A.E беше такъв, а там честно казано ми е дива индия, то и като цяло видео монтажа де :D Уча се :)
Микрофончето е добро, поне от отзива на
Лошото е, че не го намирам в български онлайн магазини, но пък ще потърся алтернативи. Преди време(5/6 години), съм разглеждал подобни на това микрофонче, но съм забравил за този вид. Благодаря ти за отзива и информацията.

Утре да се надяваме :D Ще има нова емисия, стига да успея да си направя шаблоните както искам :) И ще пусна клипчето да го видите :)

Е как го няма, навсякъде го има, аз от БГ го взех, ето ти примерен линк :
https://www.emag.bg/mikrofon-tip-broshka-boya-cheren-by-m1/pd/DWWTGTMBM/

Първо реших че имам проблем с маниера на поднасяне - монотонен и скучен.

Пуснах втори път и се заслушах по-внимателно в съдържанието. Намерих го за безинтересно. Целта очевидно е сух хумор, но просто смешките не са интересни и ... не са смешни. Може за някои хора да са, а може и хуморът да не е твоята област.

Ако все пак държиш да правиш някаква сатира, може би е добре да е свързано с някакви злободневни теми или актуални новини. За примери: каналите на AwakenWithJP, Memology, Jansen vand der Strudel. Вторият дори не се показва и не говори, а залага на креативно редактиране.

Може да се научиш да говориш с повече патос и по-завладяващо с малко практика, но самото съдържание не виждам как ще стана интригуващо, ако не ти иде отвътре. Може би това не е твоята ниша. Или ти липсва смелост да добавиш достатъчно сол и пипер.

На твое място бих пробвал примерно ASMR или езотерика, неща дето се слушат за релакс/медитация.
На мен са ми смешни за това съм ги и пуснал :D Но да, има какво да науча. Пробвал съм с окултизма, таро карти, магия, хороскопи(астрология), в началото тръгна добре(с безплатни таро блицове в фейс групичка), после като пуснах такса от 5лв за един час гледане на таро и всички избягаха, явно бях попаднал на хора които обичат на хляба мекото, виж за човек пред който да седнеш и да го използваш за душевно кошче(безплатно), съм перфектен :D "неща дето се слушат за релакс/медитация" има доста в нета, пробвал съм да направя подобни инструменталчета, демек музика за релакс с FL Studio, ами монитора каза здрасти на стената така да се каже :D Новинарската емисия е стара моя мечта, мечтаех да работя в телевизия, но....... след като осъзнах каква помия е там се отказах, но сега с всичките възможности които може да ти предложи един лаптоп(след като са ти омръзнали игрите), защо пък да не си осъществя мечтата? :D

По - принцип "сипването на Пипера и солта" ми се отдава(и все пак има какво да науча като говора например), за това и не съм се постарал толкова с първите два епизода. С удоволствие ще погледна примерите които си дал. Новинарската емисия за момента държа да е сатира, защото ми е писнало от сериозност в ежедневие, на работа, дори и когато спя баси :D Както написах по - горе, има адски много теми и материал за които да се лее хейт и хумор заедно, но не и в началото, нека е скучно за сега, до като се уча как да си направя монтажите на видеата, да си сложа надписите, кое от къде на къде да върви, да се науча да подреждам по важност и прочие. Защото са си важни неща, не е само до шегите или злобни коментари или пък цели подкасти на теми които са говорени и продължават да се говорят.

А иначе обмислям и да има в канала да има подкаст, малко по - сериозен и пиперлив, но е само идея за сега. Защото и там ще има учене и тегавия кое, как и кога да стане. :)

Благодаря ти за отзива и примерите 😇

Е как го няма, навсякъде го има, аз от БГ го взех, ето ти примерен линк :
https://www.emag.bg/mikrofon-tip-broshka-boya-cheren-by-m1/pd/DWWTGTMBM/
Запазих си линка и в края на месеца живот и здраве ще го имам. Благодаря ти 😇

Окултизмът и тарото са супер теми.
И привличат добра аудитория (жени).

Ама мисли за други (не толкова директни) методи за монетизация. Тия неща с блокването на адблокове или платения контент не работят - сам се застрелваш в крака. Рекламиране на стоки, линкове към твои или чужди магазини, Адсенс и т.н. Има ли гледачи, има и пари.

Тия неща с блокването на адблокове или платения контент не работят
И това е така, ще видим, тази вечер мога да премахна всички защити от Adblock в форума, пък каквото стане. Таро и окултно ще видим, за сега не са ми приоритет. 😇

Да, ама и той като тебе твърде голям мерак да монетизира и май не върви много.
Възможно е, но все пак има малко над 4к абонати което не е зле, а и шегите са му добри. Монетизацията винаги ще е проблем за българина. 5лв за час на таро, няма никой, до като беше безплатно с часове не съм спирал да им гледам на таро. Имаше две три клиентки които са си плащали, но 10/15лв къща не храни :D Пък и народа ни си обича на хляба мекото, безплатно, полезно, па ако вземеш и парите да им изкараш на хората те само да си ги похарчат ще е най - най, но не трябва да се бавиш щото........ :D Но ще видим, живот и здраве да е.

Горе