ivo1017
Active Member
Един прост въпрос, а отговорите толкова различни.
„За какво да пиша? На каква тематика да бъде сайтът ми? Безплатен хостинг или платен? Какво е мета таг? СЕО-то как се инсталира и за какво служи? Колко пари ще изкарам на месец?”
Стоп! Поспри се, човече!
За да не допускате подобни грешки (включително и аз, когато започвах) помислете само върху първите два въпроса. За какво да пиша и на каква тема. Всичко останало оставете на заден план.
Дори сега, когато пиша за това и съм в стая с размер три на три, виждам поне 10 неща, за които мога да пиша. Мога да започна блог или сайт за рутери, лаптопи, принтери (това се намира на бюрото ми). Мога да пиша за фитнес (едно от хобитата ми), за кафето (сега отпих топла глътка нес кафе), за вредата от цигарите (мъча се да ги спирам).
Всеки е бил бебе нали? Правете като тях.
Първо се научете да стоите изправени. След това направете първата крача, без да паднете. Дори и да паднете-изправете се пак. Научете се да ходите и след това започнете да тичате.
Със създаването на интернет сайт, блог, форум или друго подобно начинание процесът е същият. Step by Step - Стъпка по стъпка!
Седнете и напишете, ако трябва това, което обичате да правите. Нещото (нещата), които са ви интересни, приятни, забавни. Оставете ги на страни за няколко дни. Е, вярно те не са като виното (колкото повече отлежава, толкова по-добро става). Почти сигурно е, че няма да измислите топлата вода. Но след тези няколко дни вече ще имате отговори на въпросите: „За какво да пиша?”, „На каква тема?”
Последно редактирано: