От: Въпроси за моя блог. Приемам мнения, критики и съвети.
Дизайна е доста добър, точно такъв masonry-стил дизайн работи много добре за такъв тип сайтове. Наскоро открих един плъгин за уърдпрес дето точно така нарежда постове, cactus mansonry се казва за който го интересува, уникален е.
Имаш и ти обичайния проблем, който 99% от хората започващи информационен сайт имат, ама при тебе е в изумителна степен.. заглавията са ти доста скучни, не-описателни и кратки, "Любопитни факти за любим филм" е най-лошото което забелязах, трудно може да се измисли по-лошо заглавие, нито е интригуващо, нито става ясно за какво става дума, нито на кой е любим този филм, нито кой е абе пълна неяснота..."Прочети тази статия" или "Цъкни тук" е по-добро заглавие.
"Джурасик парк и светът на динозаврите" ужас.. какво имаш впредвид с това заглавие, за филма ли е статията, за научни факти за динозаврите ли е, за виц за динозавър ли е..
"Абитуриентски рокли"...нямам думи...направо "Статия" да я беше кръстила, поне ще е ясно че е статия а не са снимки само.. "5 доказани и модерни дизайна на абитуриентски рокли, който гарантират елегантност и сексапил" примерно трябва да е, макар че и това не е кой знае какво заглавие, но нещо в тази насока, доста време трябва да се помисли върху всяко заглавие.
Разгледай в buzzsumo най-споделяните статийки, не само на български. Най-споделяната статия в бъзфийд е "26 Pictures Will Make You Re-Evaluate Your Entire Existence" , ако в стила на заглавията в твоя блог беше озаглавена "Pictures" или "Favorite pictures" щеше да има нула преглеждания, камо ли споделяния...
Дънките - любими и вечни...ужас, вече не знам кое от всички заглавия е най-зле.
Самите статий не знам как са откъм качество, не съм ги чел.
Бутоните за споделяне трябва да са много по-видими, така черни малки и наредени един до друг никой няма да ги забележи, ама това след като си оправиш съдържанието, иначе няма смисъл от тях така и така.
Стила на сайта (тея кънки, цветовете, ръкописа) и типа статий правят сайта да изглежда насочен към жени над ~30/40 според мене, ако не ти е това целта го направи наново, ако точно това е целта супер. Ако е за много широка аудитория трябва да е неутрален, като фейсбук - едноцветен туулбар/стандартен шрифт и това е.