От: Въпроси за направата на сайт
Щом нямаш опит с HTML е препоръчително да ползваш готови системи за управление на съдържанието. Повечето уеб хостинг компании предлагат лесно инсталиране на такива (напр. WordPress) - става с един клик на мишката (или няколко клика).
Може да пробваш като за начало с blogspot.com, но имай предвид, че от време на време заключват и трият блогове. Иначе страниците на blogspot.com се индексират бързо и добре (ако имат и уникално съдържание).
Безплатния хостинг става само за автоматично генерирани страници, за които не си хабил много време да ги правиш. Иначе -> платен хостинг (трудът, който влагаш струва повече от хостинга!).
Домейна (.com) може да го купиш от GoDaddy за $6.95+$0.20=$7.15 (
с ползването на купон). Виж тази тема:
Най-евтините домейни:
http://www.predpriemach.com/showthread.php?p=49656
Хостинга на GoDaddy ми се вижда много бавен (разбрах го след като си платих 1 година напред). Чувал съм, че HostGator били по-бързи, но не съм ги пробвал.
Може да ползваш GoDaddy само за домейни, а хостинга да е на друго място (така излиза по-изгодно)!
За да пазаруваш домейни и хостинг ти препоръчвам дебитна карта Visa Electron (напр. от ПроКредит банк) + PayPal (за да не въвеждаш директно номера на кредитната си карта в сайта, от който пазруваш, а само в сайта на PayPal).
Преди да платиш за хостинг или домейн, потърси за купони за намаления - при някои компании отстъпките са значителни.
Начините да докараш трафик към сайта си са основно два:
1) Правиш много сайтове (оптимизирани за търсачки) и препращаш (по един или друг начин) посетителите на сайта, където се пазарува.
2) Плащаш си за докарването на посетители (напр. AdBrite, Google AdWords и др.). Аз в момента експериментирам с
AdBrite (реф.) - плащам по $0.05 на посетител, а за импресии не се плаща (има и такса за активиране - $4.95 еднократно).
Ако се регистрираш в
ГенБъкс (аф. линк) ще можеш да ползваш безплатен хостинг (можеш да го ползваш само за сайтове, продаващи техните продукти!) - само ще платиш за домейна ;-) Аз го ползвам в момента само за някои картинки - за да си пестя трафик на платения хостинг. Също така ще можеш да ползваш безплатно техни шаблони (темплейти) и да ги модифицираш.
Можеш да имаш няколко сайта на един домейн - така ще спестиш от домейни