Въпроси отностно стартиращия ми сайт

Angel_

Banned
Здравейте , като за начало искам да ви поздравя за наистина полезният сайт събрал толкова качествена информация на едно място - сайта е страхотен. В тази тема ще задавам въпроси относно нещата които са ми неясни около изграждащия ми се в момента сайт.
Главният ми въпрос за момента е отностно начина на плащане и превод на парите от страна на клиентите към мен. Интересува ме как мога да направя плащанията възможно най лесни и достъпни за всички и също така да добавя няколко вида плащания.
Инфо - в сайта се публикуват обяви и реклами от частни лица и компаний , като възрастовата група на посетителите е много променлива и не всички могат да боравят с интернет разплащателни сайтове като PayPal примерно. Също така периода на обявите и рекламите е различен - от седмица до година , съответно и сумите са много различни. Благодаря предварително !
 
От: Въпроси отностно стартиращия ми сайт

Това за БГ ли става дума?
Ако е за БГ, най лесното е с смс-и, ама за малки суми. Иначе все е зор. Масово хората нямат ни пейпал ни ипей, ако продаваш стока, най добре на куриера.
Ако е скъпа онлайн услуга просто забрави. Българина е далеч от онлайн покупките.

За ЕН сайт, най добре пейпал. Всеки на запад има пейпал, то друго няма смисъл. Евентуално 2checkout
 
От: Въпроси отностно стартиращия ми сайт

За БГ става въпрос . Не продавам продукт , а просто платена реклама. Как стоят нещата с смс-ите и какви биват договорите към операторите . Мерси
 
От: Въпроси отностно стартиращия ми сайт

Преди да търсиш операторите, погледни mobio.bg
 
От: Въпроси отностно стартиращия ми сайт

Да с СМС е най-достъпно до всеки.
Но доста голям процент се взима. Ако си на 40 % за тях ще си си на далавера.
 
От: Въпроси отностно стартиращия ми сайт

Mobio.bg са подходящи. Като за начало най-вероятно ако цената на SMS-a е 1.20 лв. за тях ще са 70ст. а за теб 50ст. но с времето може да стане 50% на 50% , пък даже и 60/40 за теб
 
От: Въпроси отностно стартиращия ми сайт

Сайт за обяви с директни рекламодатели.... ти проучили добре нишата? Първо пусни сайта, после докарай нужния трафик, а чак след това мисли как да вземеш парите на евентуалните рекламодатели. Бъди сигурен, че няма да има опашка от хора с пачки, който се чудят и се маят как да ти дадат парите си. Първоначално слагай адсенс, а после ако някой напира много (надали) ще намериш начин да му вземеш парите.
 

Горе