Въпроси - стартиране на дропшипинг бизнес (изпращане на стока, данъци)

amaz1ng

New Member
Здравейте. Извинявам се, ако темата не е на правилното място.
Обмислям да се захвана с дропшипинг бизнес от известно време. Магазинът, с който ще си партнирам е в страната. Изчетох доста по темата и ми се въртят няколко въпроса в главата. Моля, ако някой се е занимавал с подобен казус да сподели :)

Процесът е/ще бъде следния:
Клиентът изпраща поръчка към мен. Аз изпращам поръчка към магазина. Магазина изпраща стоката към клиента. Клиентът плаща стоката. Аз получавам Х лв. комисионна в акаунта ми. На всеки У дни парите ми се изпращат по банка.

Въпросите, които ме вълнуват са :
1. Магазинът от мое име ли ще изпрати стоката (името 'изпращач/подател' при куриера) ? Ако да, имат ли такова право (да изпращат стока от чуждо име) ?

2. Мога ли да си събирам комисионните от магазина, да ги попълня в годишната си данъчна декларация и да платя 10% данък общ доход? Тоест, искам да избегна регистрация на фирма, понеже аз в случая не купувам стоката с цел препродажба, а просто печеля комисионна от търговеца.
 
Следя.
Добавям питане:
3. Трябва ли да имам фирма изобщо като продавма дропшипинг.
4. Как стоят нещатата с количката в онлайн магазина... Още ли се счита че като имаш количка сайта ти трябва да е регистриран като онлайн магазин и всички подробности
 

Горе