Въпросче за сървър

despart

New Member
Здравейте,
та на въпроса купих си сървар
Марка HP Модел Proliant DL380 G3 / U2 RACK Процесор 2 x XEON 3,2GHz / 533Mhz / 512K Cache Памет 12GB PC2100 DDR 266MHz ECC (6x2GB DDR ECC) Твърд диск 292GB SCSI HP 10K (4x73GB SCSI) Захранване 2xPSU 400W Мрежова карта 2xLAN NC7781
Smart Array 5i 64MB
CD-ROM / FDD
COM / PS2 / 2xUSB / VGA

въпроса е кава дистребуция на линх ще е бъде най-подходяща за това нещо. това ще бъде уеб сървар за един сайт нищо повече не е за хостинг. Какво ще препоръчате като линух дистребуция за това животно? :)
 
от де го взе? колко струва? имат ли още такива? ако не е тайна, разбира се :)

дистрибуция - която ти е любимата. например CentOS, Ubuntu, Debian, Fedora. аз предпочитам убунту.
 
От: Въпросче за сървър

Внос е от Германия един приятел ги внася има още 2два броя цената 1100 лева машината е втора употреба. Вземат е от банка, тоест сървара е бил собственост на банка.
P.S. има и други модели по-силни, по-слаби, различни цени ако нещо конкретно те интересува пиши на лично.
 
От: Въпросче за сървър

Само да вметна - банковите сървъри при ъпдейт се продават без хард дискове, флопита, CD/DVD и всякакъв друг начин където може да бъде записана информация. Взимат им включително и контролерите (ако са външни разбира се).
Това беше само отбелязка. Иначе тоя сървър дето си го взел ако беше го поръчал преди 3-4 години щеше да струва колкото един апартамент.
А сайта който ще го ползва mov.bg ли е? И ще може ли да запълни поне 10% от мощността на твоя сървър?
Хубав ден ;)
 
От: Въпросче за сървър

Определено CentOS.
Задавайки въпрос кое дистро да избереш ми подсказва, че не си много навътре с linux, което може да ти изиграе много лоша шега. Препоръчвам ти да си намери човек, който да разбира от администрация и да оставиш тази дейност на него. Разбира се това е само при положение, че искаш сървъра ти да работи както трябва:)
 

Горе