От: Въпрос за Грабо
Един съвет от мен - направи си отделен сайт в профила си в грабо за фб канала си
Така ще можеш да следиш приходите само от негоа ако в някой бъдещ период добавиш още сайтове
На грабо системата прави ново афф ид за всеки нов под-канал
Така сме и направили

Вкарвам приятелката в бизнеса и засега има само една фб страница, именно тая страница е написана като "сайт" в гработо. Добавих и един блог, просто да видя това с банерите.
Има ли смисъл от промотирането на грабо оферти?
За да направя проба, как работи системата и дали си струва купих ваучери. 4 вауера по 3.50 всеки, или общо 14 лева. От тях, комисионната беше 1.92 лева. Което да ти кажа, никак не е зле! Хората се бутат да предлагат почивки и всичко, което е скъпо, защото се алчат за по-високи комисионни. За сравнение една почивка от 200 лева ще се купи 5 пъти, а това от 3.50 се купува над 200 пъти. Имаше (и все още има) оферта за ресторант за 6.хх лева, като тази оферта се е купила близ 800 пъти (вече може и да са повече).
Сега сам си направи сметката, при комисионна 5-20% от цената :
За една почивка от 200 лева ще вземеш между 10 и 40 лева. Въпросът обаче е колко често хората ходят на почивка и могат да си позволят да дадат 200 лева; колко време трябва да промотираш и колко настойчиво?
За едно кафе + фреш за 3 лева (примерно) ще вземеш между 15 и 60 стотинки на продажба. Въпросът тук е каква е реалната остъпка за клиента.Всички висим по кафенетата, това е ясно

Ако по принцип само фреша ти е 3 лева, кафето ти идва "от въздуха". Ако имаш достатъчно широка аудитория, дребните неща могат да ти носят по-големи печалби, понеже ще се продават по-лесно и по-често.
Лично аз не виждам грабо като някакъв огромен източник на пари, но пък смятам, че на годишна база може да ми избие хостинга няколко пъти
Благодаря на всички за отговорите