Въпрос за СЕО - Как да помогна с трафик към на един клиент сайта?

От: От: Въпрос за СЕО

Здравей Десислава,

Хоста и домейна ще са ти за репутация. Домейн + хост ~ 50 лева на година (това са ~10 статии, ще ги прежалиш). Освен това няма да има досадния банер на alle.bg отстрани. Специалиста, който поддържа хоста почти няма нищо общо с това къде се класираш. Едва ли alle.bg се счупват от работа за да се класират техните поддомейни по добре.

За оптимизацията: виж мнението на @nortant

Събмит в социалките.
По една статия в директориите, събмит на статията в социалките.
Тук там ако успееш да прокараш линк в други сайтове.
Абонирай се за "товарни превози" в гугъл сигнали, за да виждаш къде какво се индексира и къде може да набуташ коментар с линк.
И всички дъвкани методи - блогове, форуми....

А и разнообразявай ликовете: товарни превози, превози на товари и т.н.
Благодаря ти!
Съвета ти е много полезен за мен!
Това за товарни превози беше само пример.
А и идеята ми беше, клиент който няма добра оптимизация, ако мога с публикуваните линкове към качени мой статии, да му помогна за набиране на клиенти.
Ще се опитам да обясня вече не като пример.
Статията за хомеопатията, която е публикувана в директория за статии, със съответните линкове към един хомеопатичен форум и въпроси и отговори на класически хомеопат, която после е качена при мен. Искам да помогна на хомеопата за набиране на клиенти. Не че няма достатъчно, но аз съм безкрайно доволна от него и искам да му помогна безплатно. Затова питах, възможно ли е, ако например потребител напише ключова дума класическа хомеопатия, да бъде насочен към моя сайт. От там ще се озове в директорията за статии, ще прочете статията и от там ще влезе в хомеопатичния форум. И дали това е правилно и да не навреди на моята репутация в Гугъл?

Съжалявам, че разговора придоби друг смисъл и започнахме да коментираме домейни и хостинги. Може би не си зададох правилно въпроса.

Последно редактирано:

възможно ли е, ако например потребител напише ключова дума класическа хомеопатия, да бъде насочен към моя сайт. От там ще се озове в директорията за статии, ще прочете статията и от там ще влезе в хомеопатичния форум.

Според мен това е възможно само на теория.
Реално, действията на потребителя: търсене->твоя сайт->директорията->форума = мисията невъзможна.
Ако не намери това, което търси на твоя сайт (най-много да стигне до директорията) ще се върне на търсенето и ще пробва друг резултат.

От: Въпрос за СЕО

На всички, които се отзоваха на моя проблем,
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!
Останалите, които просто се забавляваха, прочетете една много добра сентенция на Уилям Клод Фийлдс.
Надявам се, да разберете за какво говоря и за коя мисъл става въпрос!

Здравейте колеги!
Но ми се иска и статиите да излизат при търсене.
Например имам публикувани за товарни превози. Те са подкатегория със същото име и вътре са всички статии от тази тема.
Ако дам ключова дума "товарни превози" за индексиране от паяците, ще излезе ли подкатегорията в моя сайт при търсене?
Извинявам се за глупавия въпрос, но съм лаик в тази област!

Единственото в твоя случай, което може да подобри резултатите по търсене на ключова дума, е да изведеш категорите в сайд бар-а. Не виждам начин да "класираш" статии по определена дума, след като не съществува статия в сайта ти - ти даваш директен линк към първоизточникът.

Или напиши кратки анонси от 150-200 думи, като думата "товарни превози" линкнеш към първоизточникът. Само с едно препращащо заглавие не оптимизираш.

За да не повтарям мисли от темата, макар и по мой си начин (минал съм през безплатния хостинг и добре, че се натресох на най-скапания, та бързо влязох в правия път), ще направя една друга критика.
Заглавието на темата.
Ти имаш проблем и пускаш тема. Нещата се изясняват и темата потъва в базата данни.
Идва друг човек, със същия проблем и въпрос. И, колкото и да е странно, ползва търсачката.
Смяташ ли, че тази тема, с това заглавие, има някакъв шанс да излезе от базата данни и да бъде полезна?
Смяташ ли, че труда на хората по тази тема, както и твоя, имат шанс да не са напразно? Да бъдат полезни и за други хора?
Приятна вечер.

Честно, какво се пита от автора на темата и какво почна да се говори...

По темата, Петя мисля ти даде добър отговор. Остава да решиш как точно да го направиш.

Колкото до безплатния хостинг - за да не споря, просто ще дам един скорошен пример:

Сайта за комиксите в подписа ми е на мой приятел. Ползваше платен хостинг. Понеже от фирмата почнаха да му досаждат с писма, че харчел много ресурси го премести на един от моите сървъри. Без никаква промяна по кода или каквото и да е, сайта от 2ра страница се качи на 1ва при ключова дума :комикси: Това е без абсолютно никаква работа. Единствената разлика е, че съм оптимизирал pool-a за сайта в конфигурацията на сървъра като дори не съм си играл, отне ми 5 минути, има стотици неща, които бих могъл да направя както и лек проблем за отстраняване. Толкова за безплатен vs платен хостинг и дали е bad idea. Както има кофти платени услуги, така има и качествени free.

Честно, какво се пита от автора на темата и какво почна да се говори...

По темата, Петя мисля ти даде добър отговор. Остава да решиш как точно да го направиш.

Колкото до безплатния хостинг - за да не споря, просто ще дам един скорошен пример:

Сайта за комиксите в подписа ми е на мой приятел. Ползваше платен хостинг. Понеже от фирмата почнаха да му досаждат с писма, че харчел много ресурси го премести на един от моите сървъри. Без никаква промяна по кода или каквото и да е, сайта от 2ра страница се качи на 1ва при ключова дума :комикси: Това е без абсолютно никаква работа. Единствената разлика е, че съм оптимизирал pool-a за сайта в конфигурацията на сървъра като дори не съм си играл, отне ми 5 минути, има стотици неща, които бих могъл да направя както и лек проблем за отстраняване. Толкова за безплатен vs платен хостинг и дали е bad idea. Както има кофти платени услуги, така има и качествени free.
Имаш зелено, за втората част. :beer: - неделя вечер е.
Но мен още си ме сърби като от коприва за онзи безплатен хостинг.

petya77,
Благодаря ти!
Наистина получих много полезни съвети, от които ще се възползвам, за да оптимизирам услугата, която предлагам!
leeyaa,
И аз това имах предвид!
Вискяр Бг,
Не разбрах за какво ме обвиняваш!
Първо темата е преместена от модераторите и второ СЕО, не обхваща ли и това, което питам?
Безплатния хостинг не беше идеята на поста ми. Съвсем друго питах и на този въпрос обстойно ми отговори bizz.

Всъщност темата не трябва ли да се казва - Как да помогна с трафик към на един клиент сайта? - писала съм статия за него и би било добре, ако може малко трафик през мен за него.
Общо взето това дето си намислила е несериозно и няма особен смисъл - 1. Защото ако ти оптимизираш за "товарни превози", трябва сайта ти да е насочен към тях, а не към копирайт услуги, и след което след дълги месеци труд да го класираш за тази дума. 2. Ако приемем, че нямаш кво да правиш и си добрия самарянин и вложиш сили, пари, труд и енергия и вземеш, че се класираш в първите 3 по думата, то тогава ти ще бъдеш конкуренция на твоя клиент и ще му направиш мечешка услуга, защото никой сериозен потенциален клиент няма да остане в твоя изкуствено създаден сайт по темата, вместо веднага да го затвори и да си потърси фирмата с истинските товарни превози.
3. Мисля, че съвсем друга ти е целта, но няма да влизам в по-дълбоки размишления. Всичко нужно ти го казаха колегите преди мен. От копирайтър до среден СЕО специалист разликата е огромна, сама си прецени с какво точно аджеба искаш последно да се занимаваш!

Вискяр Бг,
Не разбрах за какво ме обвиняваш!
Първо темата е преместена от модераторите и второ СЕО, не обхваща ли и това, което питам?
Не е обвинение, а критика.
Заглавието е прекалено неясно.
Със същия успех мога да пусна тема със същото заглавие и в нея да питам как да си оптимизирам снимка, да речем.

Накратко - заглавието не е оптимизирано.

И критиката ми не е само към теб. Иначе бих писал на ЛС. Когато се отвори страницата за пускане на нова тема, с доста ясни и видими букви пише "Моля, пишете смислени заглавия".
Егоизма е хубава черта в някои аспекти, но когато пускате теми, мислете за всички - за себе си, за тези, които ще пишат в темата, и за тези които ще я четат.
Заглавието на тема е нейната визитна картичка.

Последно редактирано:

Съгласна съм!
Нека модераторите сменят името на темата "Как да помогна с трафик към на един клиент сайта? или както преценят, за да е полезна и на друг потребител.
Исках само, ако мога да помогна!
Но ще се възползвам от всички останали съвети, които ми дадохте. Смятам да се насоча към оптимизиране на услугата, която предлагам.
Благодаря още веднъж!
Всички сте супер!

petya77,

СЕО и SEO са различни неща. SEO не се съкращава на български като СЕО. Не се съкращава изобщо, а се казва "оптимизация за търсачки". СЕО значи само изпълнителен директор - chief executive officer.

Здравейте колеги!
Имам нужда от Вашата помощ!
Искам да оптимизирам сайта си с допълнителни ключови думи.
Но ми се иска и статиите да излизат при търсене.

Колежката може да не прави разлика между СЕО и SEO - вече знае ;). Смятам че, въпросът се подразбира ясно в темата. Не беше нужно от деликатни нападки.

СЕО и SEO са различни неща. SEO не се съкращава на български като СЕО. Не се съкращава изобщо, а се казва "оптимизация за търсачки". СЕО значи само изпълнителен директор - chief executive officer.

Малко повече се вживя :lol: Дай ся да пишем ОЗТ :p СЕО на български си е точно сърч енджин оптимизейшън, няма да сменям само клавиатурите, я.

СЕО на български си е точно сърч енджин оптимизейшън, няма да сменям само клавиатурите, я.

`ич не е на български. :p
За клавиатурата си прав, не е удобно. Но след като ни мързи да пишем целите думи, а искаме да минем кратко, правилното е да си е на английски съкращението. ;)

Въпроса беше, че не сме чак такива педанти. Достатъчно критики отнесе , остана само и за абревиатурите да вдигаме джабала...тя си взе поука, вече темата е безинтересна :)

СЕО на български си е точно сърч енджин оптимизейшън
Няма такова нещо. В езика са позволени много волности, но "сърч енджин оптимизейшън" вече си е напълно ненужно извращение. Още повече, че на български е по-кратко и удобно - "оптимизация за търсачки". На SEO специалистите спокойно може да се казва "оптимизатори". Англицизмите на моменти са неизбежни, но случаят изобщо не е такъв.

Естествено, че няма - не издребнявай! Ако не си хванал иронията, просто подмини. :wink: Да не почвам темата за шалтер, ксерокс и тн, че ще стане дебела. Ако искаш пробвай дали в този раздел дали ако напишеш СЕО някой ще си помисли за чийф екзекутив? Ако трябва да сме чак такива педанти, ще ни е много трудно особено в ИТ сферата да минем без английски думички, макар и побългарени. Друго си е да хейтваш, вместо да мразиш - някак си звучи модерно. :)

Горе