Касов бон, по принцип се издава след плащане, първо пращаш стоката с НП а после му пращаш и бона(фактура с бон). Почти никой не го процедира този вариант за малки суми, защото стават 2 пратки (1-во стока после бон или фактура с бон). В общи линии има 2 варианта при 'клиента' : да плати или да не плати(откаже пратката) на куриера. Ако не плати трябва да анулираш бона със сторно бележка ( или и фактурата). Въпрос на избор и доверие в клиента. Ако става въпрос за 'по-големи' суми и 'непознат клиент' ти препоръчвам 'нормалният' вариант с две пратки за плащане "в брой" или предварително плащане с фактура по банка при, което естествено не се изисква касов бон.
Дали ще сторнираш за 5 лева или за 500 мисля е все тая...Касов бон, по принцип се издава след плащане, първо пращаш стоката с НП а после му пращаш и бона(фактура с бон). Почти никой не го процедира този вариант за малки суми, защото стават 2 пратки (1-во стока после бон или фактура с бон). В общи линии има 2 варианта при 'клиента' : да плати или да не плати(откаже пратката) на куриера. Ако не плати трябва да анулираш бона със сторно бележка ( или и фактурата). Въпрос на избор и доверие в клиента. Ако става въпрос за 'по-големи' суми и 'непознат клиент' ти препоръчвам 'нормалният' вариант с две пратки за плащане "в брой" или предварително плащане с фактура по банка при, което естествено не се изисква касов бон.
Не съм рег. по ДДС и не знам, но не може ли ДДСто да се приспадне от това за следващия месец?