Въпрос за покупка на стар сайт

• Автор Автор mitoo
  • Начална дата Начална дата

mitoo

New Member
Здравейте на всички, имам едно питане(засега) имам възможност да купя сайт, за който се твърди че изкарва определена сума пари.
Та въпроса ми е следния: как мога да съм сигурен в това, че изкарва колкото ми казват и ако е така как мога да съм сигурен че това ще продължава и за напред.
Благодаря ви предварително :)

От: Въпрос за покупка на стар сайт

Не можеш да бъдеш сигурен. Все едно да купиш свинеферма и да питаш дали има риск да ти фалира бизнеса заради някоя фармацефтична компания, която е решила да си направи PR кампания "свински грип".

P.S. Всякакви прилики с действителни факти, събития и PR кампании е случайна ;)

Нямах това впредвид, естествено че не мога да имам гаранция че саита ще е успешен след една година, ами дали има как да се разбере дали собственика на сайта не е направил така че изкуствено да е вдигнал рейтинга за да го продаде :wink:

Поискай му статистика най-малко за последното тримесечие. А ако данните не са реални, то човек, който успява да манипулира резултатите на независим брояч в продължение на три месеца, си заслужава парите.

При стандартните рекламодатели си има определени коефициенти, които са свързани с броя на посещенията и уникалните кликове. Ако пък има собствен рекламодател, който плаща рекламата директно, то няма гаранция, че този рекламодател ще продължи да плаща, след като се смени собственика.

Последно редактирано:

С цел да го продаде човек може да манипулира всички статистики... дори може да си купува сам от себе си и пак да покаже реални paypal или други stats.
Така че никога не можеш да си сигурен, но можеш да се договориш да предплатиш % и останалите след като вземеш сайта и лично го провериш. Плащането при такъв вариант можеш да уредиш с escrow.
Има дори по-добър вариант - плащаш през Paypal и до един месец можеш да искаш refund като рапортуваш "not as described", ако нещо не е наред. Но и тук има малко риск.. в смисъл, ако продавача си пада хакер тегли парите от Paypal и забягва. :-)
Може би е очевано но пак да го спомена - ако човека от който купуваш е продавал сайтове и преди виж какви са отзивите от купувачите.
Поискай и достъп до Google Analitycs или AWStats и прегледай там хубаво трафика и най-вече какви са referrals и какви са IP-тата на посетителите.
Хващаш едно IP и пускаш google search. Ако е proxy има голяма вероятност да го откриеш така. Пусни и няколко IP-to-Location теста (има сайтове на които можеш да направиш това... търси в google "IP to location").
Въобще поразрови се добре преди да купиш... има много мошеници... :-)
А... и още нещо - не гледай Alexa ранга... много хора изгарят като го гледат, но той е най-лесен за манипулиране.
Ако има PR провери и него дали не е от dropped domain и дали има текущи inbound links.
Май се поувлякох... успех ти желая! ;-)

прати ми url-то и ще го погледна

thesillygoosetoystore.com това е сайта, за който става въпрос. Иначе ви благодаря за мненията. Докато се рових и четох мненията в форума, ми стана ясно, че е е по добре са си развия сам някакъв сайт. Иначе ви поздравявам всички мноооогоооо полезна информация има тук :)

какви пари прави на месец сайта ако не е тайна и за каква цена ще го купуваш?

Май че се отказах да купувам стар сайт, иначе този сайт се продава за 3000$ и според собственика изкарва около 300 $ на месец. Благодаря на всички за мненията

Горе