Въпрос за терминал 2 и дали има достатъчно полети с прекачване София

testkiwi

Well-Known Member
Привет! Имам една идея за интересен бизнес, но няма откъде да изнамеря подобна информация - гледах има по около 150 пристигащи и 130 заминаващи самолета на ден. Обаче мен ме вълнува друго - колко процента горе долу от тези полети се падат със софия - спирка за прекачване? Има ли изобщо такива...

бях в чужбина и ми хрумна нещо, но софия е много залупено летище в сравнение с това където ми хрумна идеята, но все пак ми е интересно. Някой дали знае, или да има някакви наблюдения, или пък къде мога да видя, надали от летището биха дали подобна информация :D

Благодаря предварително.

От: Въпрос за терминал 2 и дали има достатъчно полети с прекачване София

колко процента горе долу от тези полети се падат със софия - спирка за прекачване?
Какво ще рече това?
И защо смяташ, че няма да ти дадат информация?
Макар че, ако точно така ги попиташ, едва ли ще получиш отговора, който ти трябва.
Успех!

не скачай така от идея за бизнес на бизнес... харесай си нещо и дълбаи за нишата дрългосрочно без да се отказваш

Мисля че отговора е не, без да го знам по пътя на дедукцията ще ти кажа защо е не (може и да не съм прав но мисля че съм),

Значи модела с прекачванията е измислен от авиокомпаниите за да държът разходите ниски, по-малки самолети обира пътниците от по малки летища закарват ги до едно голямо (хъб) от там ги товарят всички заедно на един по голям самолет 747,777, А-340 или дори А-380 за по дълга и популярна дестинация, обикновено авиокомпанията си избира за хъб някое в държавата от която е или някое голямо летище което е що годе в една посока с посоката на пътуване

как може да провериш това което казвам пробвай най различни дестинации от София само дестинаци до който може да се стигне до софия директно биха ползвали софия за прекачване до някоя друга директна дестинация от софия (списъка не е много голям) и то само ако софия е по път към тази дестинация... има директни полети до европейски столици само че понеже софия е в единия края на европейския съюз тук не върви да се ползва между тях.... това са дестинации на изток или от изток обаче Истанбул 15 000 000 и Атина са много по големи летища и са само на няколко стотин километра от тук в това число включвам и Виена на има няма 1000 километра, София можеше да е хъб ако имахме силна авио-компания която прави директни полети до много дестинации...

Например за полет до Банкок от София може да летиш с прекачване във Виена с австрииските, прекачване в атина с катар, с прекачване в истанбул пак с катар, или с аерфлот през москва всички те са като хъб за съответната компания (като това в атина даже май е малък хъб за катар защото имаше още едно прекачване в дубай)
и с други компании може да летиш ама се оскъпяваше билета над допустимото за мен, тоест с еър франс с прекачване в париж или луфтханза през мюнхен билетите на еър франс и на луфтханза са с около 30% отгоре (две псооки) отделно часовете висене ми се сториха много повече спрямо тези на qatar airways с който летиш в посоката през турция че даже и от австриииските ми се стори повече а не мсиля че двете компании имат лош сейфти рекорд... пп най тънко е с аерофлот ама с тях ме е страх....

Последно редактирано от модератор:
От: Въпрос за терминал 2 и дали има достатъчно полети с прекачване София

На летището е голяма мафия. Ако е нещо пряко свързано с него, най-вероятно няма да те допсунат или ще се отчиташ на някого. Иначе скоро слушах, че капацитета му от 2.6 милиона пътници е почти запълнен и се готвят да строят Терминал 3.

Тук има повече инфо
С годишен капацитет от 2,6 млн пътници терминалът е проектиран по начин, предполагащ неговото разширение в съответствие с нуждите на развиващия се през следващото десетилетие трафик.

От: Re: Въпрос за терминал 2 и дали има достатъчно полети с прекачване София

пп най тънко е с аерофлот ама с тях ме е страх....

хаха и с право. на мен самолета за москва ми се счупи на летището в софия :D иначе стюардесите на българия еър, не мога да крия, са най-готините! Аерофлот: блях, лелки. Луфтханза - блях, грозни коне. Нашите - лелеее очите да ти останат, или поне на мен все ми се падат много готини :D

Иначе за идеята, много проста, ама трябва да има хора, които имат много време между полетите, щото аз седях на летищата по 6-7 часа и ми дойде идея...
Иначе, че съм супер разхвърлян и хаотичен в идеите и начинанията - 100%, толкова неща съм захванал, че не правя нищо щото нямам време за ни едно :(

Иначе за идеята, много проста, ама трябва да има хора, които имат много време между полетите, щото аз седях на летищата по 6-7 часа и ми дойде идея...
(

Аз искрено се съмнявам, че въобще има подобни престои на бг летището. От това, което си видял сигурно ти е станало ясно за мащабите на летищата, които да си позволят да приютят за повече от 3 часа много хора. Вероятно си забелязал, че са хиляди, с хиляди заведения, търговски центрове и т.н. за убиване на времето. Тук това виждал ли си го?

Иначе, че съм супер разхвърлян и хаотичен в идеите и начинанията - 100%, толкова неща съм захванал, че не правя нищо щото нямам време за ни едно :(

TurkishAirlines ти предлагат безплатна екскурзия в Истанбул или хотел ако престоя ти е по-голям от 6 часа. Предполагам нещо такова замисляш.
Все пак надали има такива дълги престои тук.

Ето ти една безплатна идея за друг бизнес свързан с летището - направи някъде наблизо до летището паркинг. Миналата седмица на терминал едно ми взеха 75 лева за 5 дни и 20 минути престой на джипа. Купуваш 10 декара земя до летището и си в бизнеса (може и по-далече, но ще трябва да пуснеш шатъли до летището)

Ето ти една безплатна идея за друг бизнес свързан с летището - направи някъде наблизо до летището паркинг. Миналата седмица на терминал едно ми взеха 75 лева за 5 дни и 20 минути престой на джипа. Купуваш 10 декара земя до летището и си в бизнеса (може и по-далече, но ще трябва да пуснеш шатъли до летището)

Много яка идея, но паркинга на летището се държи от подземни хора, едвали биха харесали идеята. Веднага биха го респектирали, ако изобщо му позволят архитектите да направи нещо подобно.

Горе