blackout8
Well-Known Member
От: Въпрос за финансиране, старт-ъп програми от млад човек, които иска да прави бизне
+1
Само забрави да кажеш, че освен, че ще живее в коптор, ами и данъци в пъти ще плаща и освен да живее живота на мишките друго не знам какво ще може да прави с такова мислене.
Аз не смятам, че търсене на права би довело до някъде. Според автора - в правата му влиза държавата да му даде едни 25-30 бона, за да си наеме работници, да си купи техника и да си направи някакво студио?! Той е недоволен от държавата, понеже тя не му подсигурява тия неща.
Хубаво - дадохме не една идея.
Някой искаше портфолио - автора директно го отеба - "кфи сте вие, че да ви давам портфолио".
Дадох идея за крауд-фъндинг сайтовете - той реши да отдели време за 15 поста отностно как точно не става, при усоловие, че и аз и още 3-ма му обясниха, че начини има.
Идея получи - да търси съмишленици - не, той искал сам да прави всичко. - Как ще стане?
Отделно не искал да прави проект, понеже отнемало много време и усилия. Искал евро-пари, от който никой да не му търси сметка, както самия той каза - някфи македонци взели пари и зачезнали за македония и поживо-поздраво.
Та каква по-точно държава очакваме, да се развие с такова общество? Общество, за което думата сам е гордост? Индивиди, който при наличие на 3 решения - търсят оправдание под дърво и камък?
И на всичкото отгоре - индивиди, който искат да живеят където им е кеф, да живеят в къща с не знам колко стаи, с двор, райграс, кучета, камери и какво ли още не - и да са недоволни? В същото време да им се заминава за чужбина, където ще живеят в арабския квартал, в барака с поляци, пакистанци, румънци и подобни.. Значи - в чужденция могат да правят жертви, а в България - не, България им е длъжна на тепсия да им даде нещо?
+1
Само забрави да кажеш, че освен, че ще живее в коптор, ами и данъци в пъти ще плаща и освен да живее живота на мишките друго не знам какво ще може да прави с такова мислене.