Въпрос за Affiliate Marketing

ivan_georgiev

New Member
Здравейте на всички,
нов съм във форума и мисля да започна да изкарвам малко пари чрез интернет. Търсих във форума теми за Affiliate Marketing и въпросът ми е какъв сайт трябва да имаш за да се захванеш с такова нещо или няма значение какъв ти е сайта.

Благодаря предварително.

По-нататък ако имам още въпроси (а най-вероятно ще имам) ако не намеря теми във форума пак че питам :)

От: Въпрос за Affiliate Marketing

... и въпросът ми е какъв сайт трябва да имаш за да се захванеш с такова нещо или няма значение какъв ти е сайта.
Сайт с афилиейт линкове в него.

Здравей и от мен. :) Отдавна не съм го правил това - посрещане. :) Добре си се ориентирал и се надявам да успееш. Не само се надявам, но съм сигурен, при мотивация, търпение и учене, което ще е непрекъстващ процес. Не става много ясно какво имаш предвид в това каквъ сайт ми трябва. Определено сайта ще е с комерсиялна цел, а дали ще е за билки, цигари, алкохол, купони...., дали ще е на WP система, статичен без CSM, дали ще е предимно ревю, информационен (стил), зависи от това каква концепция имаш и пазара какви претенции има към това. Ще ти бъдем благодарен ако бъдеш по-конкретен, като ние естествено ще дадем пълни и изчерпателни отговори, а тук хора с мнения и задоволителна практика да ги ринеш. :)

Благодаря за отговорите :) това ми беше въпросът дали има значение каква ще е темата на сайта, но разбрах че няма.

Благодаря за отговорите :) това ми беше въпросът дали има значение каква ще е темата на сайта, но разбрах че няма.
Има много голяма. Примерно големината на нишата Hosting е далеч по-голяма от тази на coffee online. Има значение и от конкуртентите ти, търсенето, възможностите. Много неща, само си направи добре проучването преди да почнеш и ти гарантирам, че няма да съжаляваш при упоритост, знания и търпение. ;)

Темата на сайта ти няма значение, има значение какво ще рекламираш на него. Примерно ако е за bodybuilding не върви малко да рекламираш гримове и кремове за бръчки. :wink:

От: От: Въпрос за Affiliate Marketing

Темата на сайта ти няма значение, има значение какво ще рекламираш на него. Примерно ако е за bodybuilding не върви малко да рекламираш гримове и кремове за бръчки. :wink:
Що бе бате? То по-суетни типове от тех нема никъде. Както казва един приятел от фитнеса - "агресивен съм и съм пълен с комплекси" :)

Мислех си да дръпна готов темплейт за Bodybuilding и там да рекламирам един продукт за фитнес от CashBurners

Мислех си да дръпна готов темплейт за Bodybuilding и там да рекламирам един продукт за фитнес от CashBurners

По-добре недей! Едно време ядохме дървото заради темплейтите, я се повтори, я не ситуацията, но една застраховка не пречи. Ползвай безплатен или WP. :)

По-добре недей! Едно време ядохме дървото заради темплейтите, я се повтори, я не ситуацията, но една застраховка не пречи. Ползвай безплатен или WP. :)
И аз препоръчвам това, както и си има администриране, което ще улесни и добавянето на нови арикъли, статии към сайта. ;) Гоглето е на мнение, че в индекса му не е редно да има над 100 единтични тамплейта, който по нищо не се различават и за това на твое място и аз не бих рискувал.

Аз още обмислям идеята какъв сайт мога да направя, но какво мога да предлагам в него освен BodyBuilding? Например става и хапчета за отслабване или нещо друго, но според мен хората няма да купуват точно такива работи от интернет и от неизвестна фирма.

Да в БГ мисля да пробвам нещо. Поне за сега де.

Както сме казвали 1000 пъти в БГ не е хубаво да се продават хапчолаци онлайн, щото някой хора са си купили закон и е забранено. Много хейтъри има тук и ако те мернат ще ти пратят КЗП. Глобата май беше 5000 лв. и понеже те ще вземат 25% от тях ще ти я плеснат незвисимо дали има основание на принципа ако мине - мине. :wink:

според мен хората няма да купуват точно такива работи от интернет и от неизвестна фирма.

Купуват що да не купуват? От преди малко:

Hello X,

Congratulations! You have new commission!!
$49.98.

Product: xxxxxxx
Order Number: xxxxxxx
Site: xxxxxxxx
Country: United States
Информацията ми беше предоставена от човек с черен шлифер и флашка. :wink:

Последно редактирано:

Благодаря за информацията. Имам още един въпрос. Ако си направя общ сайт за няколко вида хапчета и продавам в него примерно от Moreniche или от Cashburners дали ще е добре или по-добре ако продавам само един вид хапчета в сайта.

Благодаря за информацията. Имам още един въпрос. Ако си направя общ сайт за няколко вида хапчета и продавам в него примерно от Moreniche или от Cashburners дали ще е добре или по-добре ако продавам само един вид хапчета в сайта.

Няма да е лесно да се оптимизира сайта, ако са различни хапове от един и същ тип, примерно само хапове за отслабване ще е по-лесно. :)

А законно ли е? Да не вземат да ме осъдят нещо? И чрез Адсенсе ли мога да рекламирам и популяризирам сайта си?

Недей, ако ще пробваш с безплатен хостинг, ползвай blogger.com

Горе