От: От: Въпрос за getafreelancer.com
Абе само да попитам, бях пуснал един проект и един индиец си избрах да ми свърши работата, обаче е доста и човека ми се извини че не може да продължи - един вид я свърши малко повече от половината. Аз съм доволен от това което е свършил дотук и се разбрахме да му платя само половината. Как мога да му платя само половината пари ?
Ще има ли проблем (с GFC) ако с PM ми даде мейла си и пейпал акаунт на който да му изпратя парите а проекта го дам Failed ?
Можеш просто да затвориш проекта.
Можеш и да преведеш там пари колкото и на когото си искаш, без дори да имате проект заедно.
Можете да се оправите на PayPal.
(вече ако са на escrow не знам)
Ще му се отрази негативно ако приключиш (не затвориш) проекта и го рейтинговаш лошо.
Предполагам човека сега ще е съгласен на всичко и се поти от притеснение да не направиш точно това (все пак от друга гледна точка те е издънил - bid-вал е, избрал си го а не е доставил работата свършена), много хора така биха реагирали, за да спестят някое доларче.
Ориентирай се там в GAF-а, пусни билетче на съпорта (в крайна сметка те за това си ги вземат тия проценти и такси).
За съжаление нямам особен опит като клиент, ама може и да може да намалиш цената в движение и да се рейтинговате високо. Предупреди индиеца че ще го оцениш добре, да не реши че си ядосан и ще го плюеш и да те закопае той (често се случват подобни недоразумения).
Иначе "оценяването" там рядко има нещо общо с честността, ама ако звездичките ти са под 10, шанса да хванеш добра оферта рязко пада, а много трудно се избива един нисък рейт.