Въпрос относно дистрибуция

boyansk1

New Member
Привет,
Отскоро имам една идея за внос (премиум напитка, популярна, но не чак толкова по нашите земи), и по принцип повечето въпроси съм ги измислил, но се чудя едно, а то може би е най-важното, ако гледаме на нещата дългосрочно. Планът е продуктът да се продава онлайн, на корпоративни клиенти, в клубове/музикални събития и т.н. - това не ме затруднява особено, т.к. тази сфера ми е позната. НО, не знам как стои въпросът с по-масовата дистрибуция - бързооборотни канали тип Relay, бензиностанции и др. супермаркетите за сега не ги мисля толкова. Има ли някой с опит, как стоят нещата с подобни обекти, тъй като ми е важно въпросният продукт да има “рийч” точно до такива клиенти. От друга страна, няма как да стартирам дистрибуторска мрежа тип Авенди например, от самото начало, а и може би има и други по-хитри варианти за дистрибуция. Надявам се. :)
Дали вече в страната се използват т.нар. B2B портали, където клиентът се самообслужва в уебсайт с поръчката и стоката пристига примерно на следващият ден или все още това не е толкова популярно тук и си остава вариантът с обикалянето на търговски представители да вземат поръчки.
Ако някой има опит в тази сфера, ще се радвам да сподели.

Благодаря

НО, не знам как стои въпросът с по-масовата дистрибуция

Със дистрибутор

Дали вече в страната се използват т.нар. B2B портали, където клиентът се самообслужва в уебсайт с поръчката и стоката пристига примерно на следващият ден
Няма много, но тези са много отзивчиви и приятни хора. Говори с тях

Това с трето лице дистрибутор го мисля също като вариант, но не е ли трики, предвид, че голям дистрибутор лесно би могъл да предложи много по-добри условия на един wholesaler и съответно да премахне посредникът… :)

За другото, благодаря, ще разгледам сайтът!

Това с трето лице дистрибутор го мисля също като вариант, но не е ли трики, предвид, че голям дистрибутор лесно би могъл да предложи много по-добри условия на един wholesaler и съответно да премахне посредникът… :)
Много не те разбирам. Нали си вносител?
Дай повече информация за това което искаш да кажеш

Да си наемеш търговски представител?

Много не те разбирам. Нали си вносител?
Дай повече информация за това което искаш да кажеш

Да си наемеш търговски представител?

Именно, но повечето дистрибутори на подобни стоки, са и вносители. Или могат да бъдат.

в днешно време всеки може да внася, затова ако има възможност ставаш представител за българия и забравяш за други вносители

Именно, но повечето дистрибутори на подобни стоки, са и вносители. Или могат да бъдат.
Значи искаш да кажеш, че искаш да стъпиш на пазар и да си вносител на продукти които повечето дистрибутори на подобни стоки са и вносители с изградена вече дистрибуторска мрежа?

Мисля че трябва да помислиш за разработка на бизнес план, анализ на целевата аудитория и клиенти, както и канали за дистрибуция. Да помислиш за управление на доставките, работа с търговски партньори, представители и ТНТ. Също така може да бъде полезно да потърсиш и бизнес консултант.

Последно редактирано:

Горе