То е въпрос на личен избор. На теб кой вариант ти е най-удобен?Имам фирма и онлайн магазин. Фирмата не е регистрирана по ДДС. Изпращам всяка поръчка с фискален бон към нея. Кой вариянт за изплащане на наложените платежи е по-добър и защо. Изпалащане по банкова сметка(лична или фирмена) или изплащане на парите лично на мен в офис на Еконт?
Ако е през лична сметка бумащината е по-голям плюс глобата която ще отнесеш и още един суп бумащина покрай ревизийката дето ще ти плеснат.По банка ми е по удобно. Пробме ли е ако е по лична сметка ? Ако е през фирмената сметка май трябва да се занимавам с бумащина.
Ако взимаш наложените платежи от Еконт след като общата им сума мине 10000 лв Очаквай включване от нап
Аз касов бон ще си пускам , интересува ме ако получавам наложените платежи по фирмената ми сметка , трябва ли да издавам други документи освен касов бон . Или в такъв случай е по-добре да си ги взимам от Еконт и да си ги внасям аз лично в банковата сметка на фирмата ми.Ако получаваш наложените платежи по банка, няма нужда да пускаш касов бон
Точно това искам да знам на 100 % , счетоводителя ми казва ,че получавам ли парите от наложените платежи по банковата сметка на фирмата трябвало да издавам фактура . Затова питам дали има от вас хора , които получават по сметка пари от НП , за поръчки , за които са издали касов бон и издават ли фактури или просто си получават парите по сметката и после си пплащат и теглят от тях.ако получателя е фирма и иска фактура ще издадеш фактура, ако е ф лице касова бележка ти стига
Системата на Еконт е свързана с нап . Минеш ли 10000лв трябва да платиш данък а след като фирмата не е регистрирана ще започнат такива ревизии че ще ти се завие свят .и защо
Как така не е регистрирана ? Нали по-горе ви обяснявам ,че имам фирма . Ако някой може да отговори на другия въпрос ,този е ясен.Системата на Еконт е свързана с нап . Минеш ли 10000лв трябва да платиш данък а след като фирмата не е регистрирана ще започнат такива ревизии че ще ти се завие свят .