Въпрос относно хостинг

lubomirz

New Member
Здравейте ! На повечето от вас въпросите ми ще им се сторят глупави най - вероятно, но все пак имам нужда да питам.Реших да се занимавам с афилиейт интернет бизнес, надявайики се да изкарам нещо.Знам, че не е лесно, но все пак се почва от накъде.Сайта си го изградих сам, с помоща на доста четене в интернет и благодарение на опита "проба - грешка" и така.Сайта не е нищо особено, но като за първи сайт, мисля че е сравнително добре.Пиша го на Notepad++.Домейнът ми е регистриран от godaddy.com . Записан съм като афилиейт през програмата на crocmint.com. Хостингът ми е също от там, безплатен.Сайта ще го качвам с програмата Filezilla.Въпросите, които искам да задам са следните.Трябва ли с нещо да укажа( някакъв код или нещо от сорта ) в отделните странички на сайта ми, че да речем началната страница, ще отговаря на домейн superbilki.com , примерно ? Ако не, как се подразбира когато напиша в браузъра даден домейн, коя точно страница да зареди ? От това, че когато изискваш хостинг ти искат домейна ли ? За началната страница, знам че трябва да носи името index.html , но за останалите страници какви имена трябва да носят, произволни ли ? Ако напиша в браузъра superbilki.com/pomagashtotohapche , кое е това нещо, което да накара браузъра да зареди, точно тази страница, която трябва и която аз съм качил на хостинг сървъра ? Извинявам се, ако са глупави въпросите ми, но не съм много наясно. Благодаря ви искрено на всички за прекрасния форум :)
 
От: Въпрос относно хостинг

Здравей, въпросите ти въобще не са глупави, все пак не може на всеки да е ясно всичко, пък и човек трябва да започне от някъде нали :) След като имаш домейн и си го насочил към хостинг акаунта си, не е нужно да оказваш с код или подобно нещо домейна си. Тези настройки се задават автоматично от самия уеб сървър, но за да работят правилно все пак трябва да е добавен домейна в самия хостинг акаунт. Домейнът също и трябва да бъде насочен по DNS-и към този хостинг доставчик (предполагам че вече са ти дадени инструкции как да направиш това от доставчика ти).

Това за страниците обаче не се задава автоматично, и ти трябва да зададеш тези настройки ръчно. Това става по-много лесен, единствено доставчика, където си качил уебсайта си трябва да поддържа mod_rewrite. Ако искаш да създадеш страница superbilki.com/pomagashtotohapche, то преди това трябва да си създал самата страница в някакъв файл. Да речем че в случая файлът на конкретната страница е pomagashtotohapche.html. За да направиш нужната страница, отваряш твоя .htaccess файл(ако няма такъв създаваш същия в главната ти директория, където се помещават всички файлове) и слагаш тези 2 реда код:

RewriteEngine On
RewriteRule ^pomagashtotohapche\/$ pomagashtotohapche.html

Първия параметър от втория ред представлява името на страницата ти, а втория името на файла, от който ще се асоциира страницата :)
 
От: Въпрос относно хостинг

Ей, нямам думи, с който да опиша колко съм ти благодарен.Всичко се получи отлично.Благодаря ти много, наистина :))
 

Горе