В САЩ, Филаделфия обмислят да облагат блогърите с ДОПЪЛНИТЕЛНИ данъци

От: В САЩ, Филаделфия обмислят да облагат блогърите с ДОПЪЛНИТЕЛНИ данъци

Я поредния Селски бек който се опитва да си мери пишката с мен.

Не се мери нещо което го няма ма како.

Само не разбрах с какво заслужи гаврата от страна на Бат Бойко "кметицо" моя:p

Ще те оставя да си плуваш във фантазиите разни татари да те оправят отзад :)
Не си ми на нивото ;)

Кои са предимствата на плащането на патентен данък (освен по-малкия размер на данъчната тежест при достатъчно големи приходи)?

Патентният данък е замислен като данък който да опрости максимално бюрокрацията и да даде възможност на малкият бизнес да стане по конкурентно способен. Ако за пореден път нещата в БГ не бяха осакатени щеше да е възможно голяма част от фирмите най вече ЕТ да могат да минат без счетоводители и допира им с данъчните служби да е минимален, но за съжаление в БГ трябва да е трудно иначе не ни е готино.
А както казах и в предният пост има начин ако патентният данък не те кефи да минеш на корпоративен

Кметицата имала ниво ха-ха, може но не какво да е а ниво на използван и захвърлен от ГЕРБ презерватив:p

Ти си дупчена вече и не ставаш:mad:

да могат да минат без счетоводители и допира им с данъчните служби да е минимален

На пръв поглед е добра идея. Намаляват се бюрократичните разходи. Обаче се създава неравнопоставеност - едни плащат данък печалба 10% + 5% върху дивидентите, а други някаква фиксирана сума (която може да е повече от тези проценти, но може да е и по-малко).

Стотици милиони изтичат през данъчни “преференции”

Мисля, че вместо да се прави облекчаване на условията за бизнес на някои отрасли трябва да се облекчат условията за бизнес на всички.

Например моите пари от PayPal са от инвестиции във високорискови фондове HYIP които са вид банкова институци а доколкото знам парите от лихви не се облагат

Нямат нищо общо с банкови институции. Освен това може да се окаже престъпление финансирането на подобни организации - питай адвокат (напр. WebMoney не работи с HYIP, защото законите на Руската Федерация забраняват това).

а също и от роднини и приятели в жужбина

Кажи ми какви данъци дължа за тези пари и на какво основание ?

Доходите от дарения не се облагат с данък върху дарението само когато са направени от някои роднини - напр. от майка ти и баща ти (за пълен списък с изключенията виж в закона - не го помня целия).

Върху даренията от приятели (които не са ти роднини от списъка с изключения) дължиш данък (мисля, че беше 5%).

От Intel започнаха да надигат вой срещу социалистическите безумия в САЩ:

Шефът на Intel е недоволен от администрацията на президента Обама. “Мисля, че тази група хора просто не разбира колко трудно се създават работни места. В резултат на техните действия, всеки бизнес в Америка сега трябва да следи за по-голям брой променливи, отколкото съм виждал за цялата си кариера. Ако тези променливи, вкл. данъците, получат точните стойности, то работните места ще останат тук. Но ако политиците вземат неправилни решения, хората няма да инвестират в САЩ. Те ще влагат парите си в други държави”, смята Пол Отелини.

Законите на САЩ принуждават компаниите да отделят огромни средства за плащане на твърде високите данъци и за съблюдаване на всички правила, което не е така в други страни. 90% от допълнителните разходи при създаване на завод за производство но полупроводници с бюджет в размер на $4 млрд. отиват за плащане на данъци и съблюдаване на всички норми и изисквания, подчерта Отелини.

Източник: CEO-то на Intel нападна президента Обама

Стотици милиони изтичат през данъчни “преференции”

Хепи умрем да слушам като някой започне да обяснява за колко много неща е можело да се похарчат едни пари дето можело да се вземат ако се въведе някой данък или се увеличи някоя ставка.
Това са въздушни пари много голяма част от тях въобще няма и да ги видят ако вдигнат данъците, а патентният данък е справедлив от гледна точка на това че който не му харесва може да отиде на корпоративен за съжаление в БГ направиха така че никой вече да не иска де е ЕТ и на патентен данък.

А от цървули като тия от ипи направо ми се гади, на тия икономиката им я е преподавал драгалевския мангал още по времето когато е чел основи на кумунизма
1. Добре че държавата не ги е взела тези пари защото е доказано че е лош стопанин и нямаше да ги инвестира както ще направят хората в които са останали
2. В годините преди кризата оставаха излишъци по над 1 милиард защо не свалиха осигуровките с поне 20% след като със 360 милиона можело с 10%

Последно редактирано:

1. Добре че държавата не ги е взела тези пари защото е доказано че е лош стопанин и нямаше да ги инвестира както ще направят хората в които са останали

Съгласен съм, че държавата е лош стопанин и че трябва да преразпределя колкото се може по-малко пари.

Идеята на противниците на данъчните преференции не е, че тези преференции не трябва да ги има за да може държавата да събере тези пари.

Преференциите не трябва да ги има за да се разпределя данъчната тежест равномерно върху всички.

Не е редно например земеделските производители да са по-малко натоварени от всички останали (защото земеделските производители получават субсидии и даже допълнителни данъчни преференции - по този начин се ощетяват всички останали данъкоплатци).

Не си прочел внимателно това:

Данъчните преференции са вредни, тъй като те стимулират лобизма в данъчната политика, водят до неефективно разпределение на ресурсите в икономиката, увеличават данъчната тежест върху секторите, които нямат силно политическо лоби и намаляват потенциала на икономиката. Затова най-добре е да няма данъчни преференции, а да има по-ниско облагане за всички.

Прочетете повече на: http://ime.bg/bg/articles/stotici-milioni-iztichat-prez-danychni-preferencii/#ixzz0xn5dy8Se

А от цървули като тия от ипи направо ми се гади, на тия икономиката им я е преподавал драгалевския мангал още по времето когато е чел основи на кумунизма

А ти какво направи за увеличаване на икономическата свобода в България? Можеш ли да изброиш кои организации се борят за повече икономическа свобода (по-малко бюрокрация и данъчна тежест)?

Ти какво направи за да помогнеш на ИПИ да пише по-добри статии? Колко статии си написал и публикувал?

Последно редактирано:

Пазар без регулации никога не е имало и вероятно няма да има надявам се - въпросът е хората които решават кое да се регулира и подпомага да са с всичкия си и да не се водят от конюктурни интереси. Развитите западни икономики, Япония и САЩ са можеби едни от най регулираните икономики.
Ако тези псевдо специалисти от ИПИ като са толкова надъхани защо не станат земеделци щом е толкова далавера и да ползват тези неправомерни облекчения.
А понеже ме питаш аз какво съм направил ще ти кажа - редовно си го местя от единият в другият крачол, и вероятно съм малко по полезен на свободният пазар от твойте любимци защото поне не давам тъпи идей като горецитираната.
И понеже вече веднъж те дъвках на подобна тема с пиратите - кажи ми кой финансира ИПИ

Ако тези псевдо специалисти от ИПИ като са толкова надъхани защо не станат земеделци щом е толкова далавера и да ползват тези неправомерни облекчения.

Облекченията не са неправомерни, защото се правят в съответствие със закона.

Субсидиите за земеделие съсипват този отрасъл вместо да му помагат. Ако имаш желание да четеш може да научиш в кои държави са проведени експерименти - прекратили са субсидиите и в дългосрочен план земеделието се е подобрило.

И понеже вече веднъж те дъвках на подобна тема с пиратите - кажи ми кой финансира ИПИ

На сайта им пише кой ги финансира. Напомням, че ИПИ не е партия и сравнението с партии е неуместно.

http://ime.bg/bg/dariteli-i-sponsori/

Спонсори

Нашите проекти са финансирани от:

* Bulgaria Fund
* CEE Trust
* Bulgarian-American Enterprise Fund
* C.S.Mott Foundation
* EU
* Center for Social and Economic Research
* Center for International Private Enrerprise
* European Comission
* FAO of the UN
* FIAS
* Freedom House
* Friedrich-Nauman Foundation
* Konrad Adenauer Foundation
* GTZ
* Management System International
* MATRA KAP
* Michigan University
* Nandwerksammer Koblenz
* National Endowment for Democracy
* Open Society
* Open Society Institute - Budapest
* Phare Access
* Phare International Institute for Applied System Analysis
* The German Marshall Fund of the United States UNHCR
* United Nations Development Program
* USAID
* Vienna Institute for International Economic Studies
* World Bank

Дарителите, които споделят нашите идеи и подкрепят усилията ни са:

Недялко Терзиев
Йордан Карамалаков
Милен Недев
Катилин Попов
Любомир Василев
Петя Цекова
Експириън Скорекс България
ТРИТОН М.С.
ДЖОБТАЙГЪР ООД
Фондация „Свободна и демократична България”
Младен Запрянов
Кристофор Павлов
Антони Миленков
Георги Киров
Венета Илиева
Георги Ангелов
Николай Ярмов
Слави Славов
Стефан Цанков
Елена Маринова
Камен Василев
Емил Тепавичаров
Ричард Ран
Фридрих Бауерзакс
Красен Станчев
Момчил Якимов
Мартин Заимов
Левон Хампарцумян
Георги Василев
Ивайло Ботев
Ивайло Изворски
Роберт Крибъл
Андрей Евтимов
Георги Захариев
Франк Бауер
Иван Кожухаров
Марго Мейкол
Венелин Ганев
Джон Дими Паница

поне не давам тъпи идей като горецитираната.

От кога ниска данъчна тежест за всички е тъпа идея?

Последно редактирано:

Хепи няма да се мъча да те образовам защото не прихващаш - само ще ти кажа че е невъзможно да развиваш печелившо земеделие в отвореният пазар на ЕС - тове не е необходимо даже да ти го обяснявам просто отиди на борсата в Слатина и виж от 100 земеделски продукта колко са българско производство и сам ще видиш недаването на субсидии до къде доведе българското земеделие.
Експерименти можеш да си правиш като имаш възможност да спреш например полските картофи да ти влязат на пазара - щом не можеш да ги спреш има два изхода - субсидираш производителите за да са конкурентноспособни или не ги субсидираш и те на другата година са ти овиснали на фондовете за безработни и земите ти пустеят.
И накрая да ти кажа че такова животно като ниска данъчна тежест за всички има само в главите на наивниците
И пак ти казвам винаги гледай от къде идват парите и ще си отговориш на много въпроси като този - Сигурен ли си че поне на половината от спонсорите интересите съвпадат с националните интереси на БГ ???? - и ако не съвпадат те от филантропия ли наливат кинти ????

Последно редактирано:

За да бъде ефективно прекратяването на субсидиите трябва да се прекрати поне в целия ЕС.

Не е добра идея да се финансират дейности, които не са печеливши. Например, ако от производството на картофи не се печели е по-добре такова да не се извършва - нека да се внасят от други държави, където земеделците получават субсидии. Това ощетява данъкоплатците на другата държава, която дава субсидиите, защото на практика плаща част от цената на картофите и от това печелят потребителите на тези картофи, особено ако потребителите са от друга държава, която не събира данъци, които после раздава като субсидии. В случай, че навсякъде прекратят субсидиите и производството стане изгодно е възможно то да се възобнови наново - за възобновяване производството на картофи е необходимо не повече от една година (засяване => растеж => събиране).

Написаното от теб показва, че не си чел изобщо какво пишат в сайта на ИПИ и други подобни организации.

В списъка със спонсори наистина има абсурди - например ЕС финансира организация, която се бори срещу политиката на ЕС. В списъка е и USAID (САЩ) - в тяхната държава също имат голям проблем с липсата на достатъчно икономическа свобода (не съм убеден, че заслужават шестото място в индекса за икономическа свобода, но ако го заслужават, това показва, че по целия свят държавите имат големи проблеми с неефективни регулации, които ограничават икономиките им).

Чел ли си тази книга?

Майната им на националните интереси на България! Майната и на държавата! Нашите интереси не съвпадат с интересите на държавата!

Смятам, че трябва да се защитават интересите на хората, а не на държавите.

Горе