Спя средно около 6-7 часа. Ставам около 6-6:30. Тренировка, душ и газ към бачкане.
Пътувам доста по командировки и тогава гледам да спя където намеря - по летищата, в самолета, по време на пътуването - ако някой друг шофира. Понякога часовата разлика скапва яко. Като бях по-млад едвам издържах да не заспя на съвещанията и семинарите
, дори да съм спал поне 7 часа през нощта. Сега ми е по-лесно. Използвам една техника за разсънване, когато кафето не помага - търка се небцето с езика, докато ти стане гъдел. Бях го прочел в някаква книга за източни техники и поне при мен работи, освен ако не съм дроб.
Най-тежко е когато имаш бебе. Бебето в комбинация със стрес и напрегнато ежедневие те превръщат в зомби. Така се зомбираш, че почваш да се чувстваш все едно си в казармата и бичиш нон-стоп караул - същото е. Но въпреки нощните ставания, никога не съм спал в друга стая. Жените и те душа носят и е хубаво да ги отмениш за някое нощно хранене.
Като младеж съм работил и на смени - 1 седмица 1-ва, една втора и една нощна. Съсипващо е за биологичният часовник. С недоспиването не може да се свикне. Издържаш до време.