От: ГДБОП - кракери, шегаджии или 1984?
Ще те помоля за в бъдеще да ползваш подходящата дума от заглавието на темата. Ташак може да си прави някой с теб, когато съдиш за височината на царе от картини (Наполеон ще да е бил егати веуикана по подобна логика). С мен може да се пошегуват.
Иначе по темата, специфичното в случая е името на папката. Ако беше с някакво по-незабележимо име, нямаше и да се замислям, бих звъннал на съпорта да ги уведомя и с това щеше да приключи въпроса, нямаше изобщо да го публикувам във форум. Всеки случай започва с Cui Bono? (кой има файда). Та ако е "хакер", каква му е файдата да създава потребител и папка с подобно име (при това явно идеята е била да бъде изтрита после) при положение, че е имало големи шансове да орева маалата, да питам хостъра и дори да се оплача директно в cybercrime.bg (това, че не съм го направил, е резултат на второстепенни фактори, които не биха важали в повечето останали случаи) Какъв е бил смисълът кракерът да посочва, че е свързан с България, далеч по-лесно и незабелязано би било да създаде папка с по-стандартно име и да прави всичко през прокси, а не през IP-адреси, съвкупността от които го локализира за по-малко от час? Човекът е имал нужда от внимание, да се самоизтъкне, да се пошегува с l.tulev или с мен? ОК, ама аз забелязах папката чак след три седмици, търсещ внимание човек би влязъл отново през това време, най-малкото да види кво става.
Не ми се връзва нещо в цялата история, затова и посочих толкова различни версии в заглавието на темата. Хем да се подсигуря, ако е бил кракер (едно е да пробива някакъв си VPS, друго е да се опитва да злепоставя служител на ГДБОП - може да се очаква повече съдействие по-натам, ако стане нещо), хем да не питам директно хостинг-компанията или служителите на Явор Колев, тъй като ако не знаят за какво става въпрос, то няма какво да отговорят, а ако знаят - не биха искали да отговорят. Демек, прецених да провокирам ситуацията с публично обсъждане.