Гасете лампите!

mvmrik

Well-Known Member
Хайде гасете, тук около мен гледам почти всичко свети!!!
 
От: Гасете лампите!

Нашата държава е толкова малка, че дори и да не гасим лампите няма да се видим от космоса :mrgreen:
 
От: Гасете лампите!

Верно ли се връзваш на тоя популизъм :)
 
От: Гасете лампите!

Не забравяйте за положителния ефект от енергията... Защо да не опитаме да прекараме един месец треперейки на тъмно без отопление, електричество, светлина, хладилници, без централи или генератори, телевизия, компютри, интернет, мобилни телефони след падането на батерията? По думите на Бьорн Ломборг, автор на "Скептичният природозащитник": "Изкопаемите горива буквално ни донесоха просветление, чрез осветяването на нашия свят и давайки ни защита от яростта на елементите. Иронично е, че днес чистата символика ни кара да се връщаме към тъмните векове."

изгледайте този клип на Джордж Карлин и се замислете над думите му :) :
http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw
 
От: Гасете лампите!

Кво толкова го мислите, като се спре 1 час тока да не би АЕЦ-те, ВЕЦ-те, ТЕЦ-те и всички други станции не генерират ток и не замърсяват :D

Виж да спре за 1 час всички ел. станнци това съм ЗА всичко друго си е бошлав работа
 
От: Гасете лампите!

Както каза redrum това си е чист популизъм и някаква извратена нова мода.
Имам чувството че така тестват масово хората до колко са изтъпели и поовчили.
хората винаги са се топлили и осветлявали, дали с газени лампи или лоени свещи, дали ще е само на дърва или ток, няма значение. Системата е затворена.
Разликата от преди 100 години е че сега има 7-8 пъти повече хора, там е проблема.
 
От: Гасете лампите!

Гасенето на лампите не само че няма да донесе каквато и да е полза а напротив - вредно е за електорпреносната мрежа и за електрическите централи
 
От: Гасете лампите!

Това са глупости за пестенето на енергия. Как пък да не хукна да пестя. Който не иска ток и лампи - да хваща пещерите. Аз пък всичко бих дал само и само да имам ток и интернет, защото PC-тата сами хем хоби, хем начин на живот и хем професия. Даже и един ден да се изчерпат ресурсите, то този ден ще бъде много напред и далеч в годините, и до тогава ще има технологии как да се прави ток и от канализациите даже. То сега има ветрогенератори и фотоволтаични генератори от слънцето, а до като дойде денят да се изчерпат въглищата и урана... до тогава може със космически кораби да се внасят минерали от други планети. Играят си с нас и ни гледат сеира как гасим лампите и ни се присмиват колко сме жалки болшинството в ръцете на шепа елит които управляват света - юдомасоните. Живейте си живота и не им се връзвайте на тия рептили. Не позволявайте телевизията, новините и всякакви медии да ви управляват, манипулират и казват как да живейте. Никой не може да ви диктува какво да правите в собствения ви дом след като вие си плащате за това електричество. Някой ще ми каже: "изгаси лампата" че кой е той и какъв е че ще ми казва аз какво да правя у дома си ? А бре ей, аз съм си в къщи и ако искам кварцови прожектори ще пусна. Тока аз си го плащам, крушките аз съм си ги купил така че ще правя каквото си искам. Утре ще ви кажат: "спрете водата за няколко дни да спестим вода, ще походите малко мръсни и миризливи ама ще е за малко" или "спрете да дишате за малко че изразходвате кислород, че да има запас". И накрая усещам как ще играе секирата във врата на някои от тия рептили дето мислят че още ще командват.
 
От: Гасете лампите!

3648819_700b.jpg
 
От: Гасете лампите!

Северена Корея - там е много необятна и потайна работа. Тази тъмнина там не е случайна. Имам приятел който пътуваше с корабите и 5 пъти е бил там, и ми каза нещо което никога няма да чуем по новините. Всичко това дето било тъмно там, изобщо не било от недостиг на ток. Правели го нарочно за заблуда на американците с оправданието че уж тока не им достига, с цел само и само да не им прекъсват работата с обогатяване на урана, уж че ядрената им технология я използват за ел. енергия, а те си имат предостатъчно ток, и цялата работа е с тази заблуда "не ни достига тока, нещастни сме, не ни прекъсвайте работата по урана" е просто оправдание. Всичко е театър. Напротив - имали такова изобилие от ток че дори бил безплатен. Не бях чувал в някоя държава тока да е безплатен. Ненапразно на северно корейската банкнота ( корейски вон ) има изобразена картинка с електроцентрала и далекопровод - това е подсказка! И друго нещо - когато спирали тока, всъщност угасва само осветлението по улиците и вътре в жилищата но... има ток в контактите им, и телевизорите им, хладилниците им, печките им, бойлерите им си работят! Всичко е театър там и заблуда. Човека ми разказва как като спре тока, улиците остават тъмни, но виждаш как в блоковете светят нощни лампи и телевизори, и в началото си мислел че ги захранват от акумулатори, но понеже системата била такава че когато си в Северна Корея, трябвало задължително да посетиш минимум 3 корейски семейства, и когато отишъл разбрал каква е истината. Тока спира ама не - само осветлението им! За заблуда! Точно затова защото знаят че те са най наблюдаваната държава от USA и запада от космоса. Това за тока им го потвърдиха още четири човека които са били с него в групата! В Северна Корея 95 % от нещата които демонстрират публично пред света са театър! Там почти всичко е изкуствено, даже и усмивките по лицата им, а зад тези усмивки има страх от властта! Всичко е постановка там с цел! Тока им е безплатен познайте защо... в мините бачкат политзатворници концлагеристи в полза на държавата, и разбира се криминални ( ако има такива там ), но хитро са го измислили.
 
От: Гасете лампите!

Абе УСАФ това е прекалено наивно. ти кво си мислиш че щом ти знаеш, западните служби не знаят :D и те завалиите пръскат милярди само от космоса да ги следят, и корейците ги измамили :D :D :D

Св. Корея е просто една от залъгалките в световен план за да има с кво се занимва масата, пък и биха били чудесни за некоя НАТО-вска война - я пак ще си гръмнат някой крайцер и пак ще кажат кореиците виновни, тоз път ще е севера :lol:
 
От: Гасете лампите!

Абе УСАФ това е прекалено наивно. ти кво си мислиш че щом ти знаеш, западните служби не знаят :D и те завалиите пръскат милярди само от космоса да ги следят, и корейците ги измамили :D :D :D

Св. Корея е просто една от залъгалките в световен план за да има с кво се занимва масата, пък и биха били чудесни за некоя НАТО-вска война - я пак ще си гръмнат някой крайцер и пак ще кажат кореиците виновни, тоз път ще е севера :lol:

Ами сигурно знаят, няма начин да не знаят. Имай напредвид че ако USA искат да ударят Северна Корея, няма да е надобре, защото ония лудите първо ще ударят тези които са най близо до тях - южна Корея и ще избият доста мирни и невинни хора, от там и Китай ще се намеси защото им са съюзници и ще стане една мътна и кървава... Цялата работа е че това с тъмнината там е театър, постановка.
 

Горе