Cassiopeia
Active Member
Една статийка ми попадна. Хареса ми. Някак достъпно е написана. Прочетете я, ако имате време. Да си прокоментираме, защо така селото не може да излезе от някои
Може и с ваши лични примери и преживявания.
... без обидени, просто си говорим.
Както знаете, аз съм родом от провинцията. Много ми се иска да съм от изключенията. С всяка изминала година обаче установявам, че нямам нищо общо с определен манталитет. Преди време имаше един "Сблъсък" по темата... даже няколко подред и там ми хареса един аргумент, че ако не са хората от провинцията да пращат бурканите, софиянци ще умрат от глад, но не мисля че е съвсем така.
Също да уточня, че имам много приятели и близки живеещи по/в провинцията и са ми добри приятели и близки, без да са нахални и напористи или невъзпитани, както и доста софиянци с повече от отблъскващо просташко и свинско държание. Така или иначе е видима разликата и винаги може да се квалифицира една или друга група от къде е и какво си носи от там от където е.
Може и с ваши лични примери и преживявания.
...
Снимат се по ескалаторите на моловете и паркират една кола на две паркоместа. Говорят с всички на "Ти", дори когато това не е възпитано. Държат се като бабаитите от крайните квартали, които са попаднали в светлините на центъра и се оглеждат, очаквайки някой да ги нападне. Никой няма да ги нападне. Никой не ги и забелязва, но те все пак идват от крайните квартали и там са свикнали да бъдат нащрек. Да демонстрират агресията си. За всеки случай.
...
... без обидени, просто си говорим.
Както знаете, аз съм родом от провинцията. Много ми се иска да съм от изключенията. С всяка изминала година обаче установявам, че нямам нищо общо с определен манталитет. Преди време имаше един "Сблъсък" по темата... даже няколко подред и там ми хареса един аргумент, че ако не са хората от провинцията да пращат бурканите, софиянци ще умрат от глад, но не мисля че е съвсем така.
Също да уточня, че имам много приятели и близки живеещи по/в провинцията и са ми добри приятели и близки, без да са нахални и напористи или невъзпитани, както и доста софиянци с повече от отблъскващо просташко и свинско държание. Така или иначе е видима разликата и винаги може да се квалифицира една или друга група от къде е и какво си носи от там от където е.
Последно редактирано: