redrum
Well-Known Member
От: Гръцката цивилизация е измислена !!!= Етиопските цигани се завръщат по родните зе
Caprice, тезата ти, че атеистите са по-отговорни хора е фундаментално грешна. Не знам защо реши, че атеистите са по-силни духом и не разбирам какво по-точно разбираш под атеистичното "духом". Вярно е, че атеизмът сам по себе си е религия, но сред многото атеисти, които познавам, духовното не е на мода. Не знам защо реши и че вярващите хора, без значение от религия и степен на религиозност, задължително обвиняват някой друг за неуспехите си. По-скоро в трудни моменти вярата им дава сила. Аз лично вярвам и честно да ти кажа са ми се случвали много лоши неща, но винаги по някаква супер случайност съм се измъквал на косъм. За мен има някой, който ме пази или по друг начин казано - роден съм с късмет През последната година няколко мои познати си заминаха (хора под 30 години) и честно да ти кажа, не беше тяхна вината за това, че не са на тази земя сега. Което значи, че не всичко, което ти се случва е само и единствено твоя отговорност, ако ме разбираш. Може да си здрав, прав и можещ и точно за две седмици, месец или два, да си отидеш от страшна болест. Можеш и както пресичаш да те блъсне кола и да изчезнеш от този свят. Има неща, които човек не може да контролира и не може да си обясни. Та това е, човек не може да избяга от съдбата си/Господ си знае работата.
Caprice, тезата ти, че атеистите са по-отговорни хора е фундаментално грешна. Не знам защо реши, че атеистите са по-силни духом и не разбирам какво по-точно разбираш под атеистичното "духом". Вярно е, че атеизмът сам по себе си е религия, но сред многото атеисти, които познавам, духовното не е на мода. Не знам защо реши и че вярващите хора, без значение от религия и степен на религиозност, задължително обвиняват някой друг за неуспехите си. По-скоро в трудни моменти вярата им дава сила. Аз лично вярвам и честно да ти кажа са ми се случвали много лоши неща, но винаги по някаква супер случайност съм се измъквал на косъм. За мен има някой, който ме пази или по друг начин казано - роден съм с късмет През последната година няколко мои познати си заминаха (хора под 30 години) и честно да ти кажа, не беше тяхна вината за това, че не са на тази земя сега. Което значи, че не всичко, което ти се случва е само и единствено твоя отговорност, ако ме разбираш. Може да си здрав, прав и можещ и точно за две седмици, месец или два, да си отидеш от страшна болест. Можеш и както пресичаш да те блъсне кола и да изчезнеш от този свят. Има неща, които човек не може да контролира и не може да си обясни. Та това е, човек не може да избяга от съдбата си/Господ си знае работата.
А атеизмът е измислен за да атомизира обществата. Кой го въвежда на мода, кой го налага със огън и меч, на коя политическа идеология е съставна част той - на комунизма. Едно разединено общество, чиято религия са парите и не е ограничавано от морално-религиозни норми, дефакто много по-лесно се експлоатира. Религията обединява, атеизмът разделя. Между другото, атеизмът е на мода само сред европейските народи и докато днес масово е пропагандиран сред нашите общества, включително чрез противоречиви експерименти като "големият адронен ускорител", то ислямът е на мода в голяма част от света и се установяват ислямистки или проислямски режими.В религията всичко се тълкува както е изгодно. Като не може да се обясни нещо следва дежурната реплика за ограничените възможности на човешкото съзнание и Божествения Гранд План. Едно от основните неща, заради които е измислена религията е, за да се подчиняват масите и да се оправдават решенията на властта.
Това е характерно за някои течения от исляма, които възникват мисля около средата на миналия век. Такова течение е ислямът на уахабитите. Tози ислям е подкрепян от атеистичните режими на Запада, например режимът в КСА (Кралство Саудитска Арабия) е подкрепян от САЩ.Вземи исляма например, една от най-войнствените религии. Директно проповядва да се унищожават неверниците. А кой са неверниците? Всички немюсюлмани.
Ако ти се родиш от вярващи родители, няма как да си друг. Няма какво да осъзнаваш, а трябва да приемеш какъв си. А и религията е част от твоята култура. Българите сме православни в огромната си част. Важно е обаче, не просто да те поръсят със светена вода, а да те възпитат в ценностите на религията. "Осъзнатият избор" е една заблуда, той се моделира, например ако си възпитан като християнин, никога няма да имаш други предпочитания и твоят избор ще съвпада с избора на родителите ти.Да си религиозен, независимо от религията, категорично не е лошо. Но трябва да е въпрос на ОСЪЗНАТ избор. В повечето случаи обаче не е. Мен са ме кръстили в невръстна възраст и на никой не му е хрумнало да ме пита аджеба дали искам или не, дали вярвам в това, което се прави или не.
Последно редактирано: