От: Гърция напуска Европата!Следва България!
ЕС досъсипа това,което крадливите ни управници не успяха да вземат. Забрави ли за щастливите кокошки и другите малоумни изисквания?Разходи се из малките градчета и села,да видиш разрухата,мизерията,жив човек няма по улиците,дори в половината областни градове е така.Аман от цифри,графики и други натаманени информации!Блеки,излез от цифрите и графиките и виж реалността!За мен държавата ни е един по-голям вариант на КТБ!
@Владко, когато ти ми даваш цифри е реалност, когато аз ти ги оборя не било - това не му ли се викаше комунистическа риторика? За разлика от теб съм излизал и влизал в малките градчета и села дори и паланки и съм виждал 100 неща, а в момента ги виждам с очите на неограничени бизнес възможности, но прост пример виждам една камара документация и бюрокрация само и само за да си изградя хидромилиорация за капково напояване, в другите страни нещата стават за час - ей ти прост пример разлика, дори не искам ти говоря за странните където ресурса(водата от сондажа), който е в територията ти е твой. Та викаш ЕС ти бил виновен за разпада можеш ли да го докажеш? Как няма да има разпад след като до 2007 1,5 милиона + заминаха от БГ? Как да няма разруха като комунетата съсипха всички 94-96 и окраха всички! Да за кокошките си прав и някои друга директива стил форма на краставица и домат + новите изисквания за качество и стандарт от към кравефермите(1-ва категория е 6+ а има доста такива) и общо взето това е. Защото не си ходил скоро в района на Добружата като цяло Св. Източна БГ - та тук при нас всичко е високо ефективно отглеждане няма не заето място и то да не се обработва не случайно и тук има огормни кравеферми с БГ собственици или с чуждо производство, Мандри по всички стандарти и т.н и т.н не ми се говори пък за земеделието и т.н - та сега да питам аджеба що тук селата не само са пълни, ами се и развиват? Да не би защото нивото е конкурентно? Защо въпреки цялата мизеря от държавата се правят пари? А сега си представи ако държавата ни беше като хората какво щеше да е? А странно защо всички наши износители изнася масово към гадният ЕС въпреки стандирте за качество, което всичко покриват? Защо също така изнасят и за света макар и по-малко? Защо не се преструктура бизнеса за не ЕС? А само ей та спорта, знаеш ли че БГ не може да запълни млечните квоти едвам докарваме 1/2! И нашето мляко пак излиза с 5-10 стинки по-ниско от вноса и вноса го бием по всички параграфи и сме задоволи всичкото търсене и пак изнасяме и то много
. Как така става номера тук ЕС не виновен, но при доматите и краставиците виновен
Няма логика, всичко се криее в ефективното производство.
И Владко, аз ти говоря нещата от реалността, това че са облечени в цифри, не прави фактите не реални.
Хайде прост въпрос, знаеш ли колко изисквания и времетране ще ми отнеме да си имам напоителна система на овощна градина - примерно 100 декара ябълки или бадеми(че нали гадния внос ще ни съсипи ябълките
)? Тук говоря само изисквания, не ти говоря ще ходя да печеля проект и т.н, парите си ги даваш ти сондираш си всичко сам и накрая нямаш право да използваш сондажа и системата, докато нямаш документацията. Ако успееш да отговориш, което си е адски трудно, виж как е примерно е една Холандия или Германия. За САЩ въобще не искам да споменавам