Да ви кажа поне моето изживяване с ICN: бяха ми хакнали сайта с изпращане на хиляди заявки от различни IP-та по света. ICN веднага го дропнаха, като ми казаха, че повече не могат да го пуснат. С хиляди увъртания помолих един от съпорта поне да сложа един .htaccess файл, в който са описани всички BG IP-та, все пак посещенията са 70-80% от България. Той каза, че ако разберели, че ми прави тази отстъпка, щели да го изритат от там, но го направи. Така нямаше никакви проблеми.
След това - мотаха ме няколко дни, дали техните юристи щели да се занимаят със случая или не, щото все пак и те са потърпевши. Най-накрая нищо не направиха, като обещаха да ми дадат до 24 часа телефон на човек от ГДБОП, с който си контактували. Чаках ги, вместо да се задействам аз, но и това не направиха.
И в последствие всичко утихна, махнах файла, всичко си работеше ОК. Докато отново не се повтори атаката, този път съпортът директно съобщи на администратора, и той беше "неприклонен" за втори път да сложа този htaccess файл, въпреки че за всички е ясно, че това бачка. В последствие окончателно надявам се реших въпроса с атаките, преместих се на друга хостинг фирма, също голяма... имаше някакви остатъчни атаки, защото то така или иначе "заразените" компютри трябва да окапят до един, за да престане (аз все пак говорих с човека, който ме атакува, и се разбрахме). Така или иначе, имаше още някои малки проблеми, но за разлика от ICN, новите на два пъти се налагаше да спират достъпа до сайта, но и на двата пъти бяха достатъчно отзивчиви да ми дадат да си сложа .htaccess файлчето, в което си описвам BG IP-тата и тези на търсачките, които индексират. Освен това да вметна, че ICN постоянно ми мрънкаха за натоварване (как съм използвал прекалено много ресурси), а аз всъщност бях изнесъл огромна част от най-ползваните секции на сайта на друг хостинг, за който плащам по-малко, не е в никакъв случай по-зле, а от там никак не мрънкат. И като им давах линк към alexa.com, как всъщност 75% от натоварването не отива към ICN, те млъкваха. Извод... аз бих избрал ICN само ако сайтът ми е по-лек, както и ако не трябва да очакваш съдействие от тях, когато наистина си в нужда.