Дажа Ву от 2009 или лапачка за последно!

От: Дажа Ву от 2009 или лапачка за последно!

Понеже сагашните поколения са прости и страхливи,се надявам бъдещите да не са.Ако са умни няма да плащат,ами ще изгонят всички паразити,които ни точат и за 5-6 години максимум ще сме на чисто,без дългове!

Много хубаво но това да стане трябва минем или през фалит или през тотално отписване на дълг, което си е пак фалит. И да има промени в конституцията забраняващи взимането на дълг и още няколко десетки промени - не е толкова просто като главата ти ги ражда тези неща.

Много хубаво но това да стане трябва минем или през фалит или през тотално отписване на дълг, което си е пак фалит. И да има промени в конституцията забраняващи взимането на дълг и още няколко десетки промени - не е толкова просто като главата ти ги ражда тези неща.
Има едно елементарно решение,с което не само може да се избегне фалит,но и да си изчистим външния дълг.И то за няколко месеца!Знаеш ли кое е?

Има едно елементарно решение,с което не само може да се избегне фалит,но и да си изчистим външния дълг.И то за няколко месеца!Знаеш ли кое е?

Я думай кое е това решение, за което никой още не е се е сетил и за което да няма грам негативни последици :)

Само не ми говори за пост комунистическите виждания в някой Юж. Американски страни - за понятието "лош дълг"

Да се национализира имането на 5-6 човека и обкръжението им,което са натрупали чрез 25 г. кражби от народа!Трябва ни на заем,айде да не е заем,че е грозна думата,ПОД НАЕМ да вземем една група прокурори и съдии от Китай,и ти гарантирам,че ще се изчистим от дългове,олигарси и от крадливи политици за по-малко от 3 месеца!

Да се национализира имането на 5-6 човека и обкръжението им,което са натрупали чрез 25 г. кражби от народа!Трябва ни на заем,айде да не е заем,че е грозна думата,ПОД НАЕМ да вземем една група прокурори и съдии от Китай,и ти гарантирам,че ще се изчистим от дългове,олигарси и от крадливи политици за по-малко от 3 месеца!

Знаех си че няква такава простия ще роди главата ти - дълга е на държавата, а за национализацията ще ни върнеш в миналия век. Като цяло седни и виж как е устроен един дълг на една държава! Както и виж до какво води една насилствена национализация!

Знаех си че няква такава простия ще роди главата ти - дълга е на държавата, а за национализацията ще ни върнеш в миналия век. Като цяло седни и виж как е устроен един дълг на една държава! Както и виж до какво води една насилствена национализация!
Защо да е простотия,то и по сега действащите закони и конституция може да се направи,ама няма кой,защото са оплетени самите крадци с прокуратура и съдебна система?

Защо да е простотия,то и по сега действащите закони и конституция може да се направи,ама няма кой,защото са оплетени самите крадци с прокуратура и съдебна система?

То на теория лошо няма но ще донесе до непоправими последствия! А и другото няма как да свържеш няколко милиарда бюджетен дефицит със състоянието на някой - това и по конситуция го няма!

То на теория лошо няма но ще донесе до непоправими последствия! А и другото няма как да свържеш няколко милиарда бюджетен дефицит със състоянието на някой - това и по конситуция го няма!
Отнема се в полза на държавата имущество,придобито по престъпен начин.Че те само Костов,Бойко,Станишката и Доган могат да покрият външния ни дълг.Отделно хората от обкръжението ми могат да покрият всички дефицити.

Отнема се в полза на държавата имущество,придобито по престъпен начин.Че те само Костов,Бойко,Станишката и Доган могат да покрият външния ни дълг.Отделно хората от обкръжението ми могат да покрият всички дефицити.

Хайде като си експерт дай ми преки доказателства от бюджетните дефиците, да отиват при тях и още по официален начин да ми кажеш колко е богатството им и за капак по какъв начин ще им го изземеш? Няма как да докажеш връзка лично богатство дефицит или дълг! Номера за крадене е много по различен и за това няма как и да искаш да го направиш!

Блеки,не съм експерт,аз съм един от многото ощетени през последните 25г.Просто няма как да се направи.Не виждаш ли какво става,който си отвори устата,веднага получава 2 избора:Единия да му я запушат с пари,а другия да му я запушат завинаги.Примери много...

Блеки,не съм експерт,аз съм един от многото ощетени през последните 25г.Просто няма как да се направи.Не виждаш ли какво става,който си отвори устата,веднага получава 2 избора:Единия да му я запушат с пари,а другия да му я запушат завинаги.Примери много...

А така решението е да биеш статиквтото да изземеш много от функциите на държавата да централизираш и оставаш на хората и бизнеса те да решат какво да правят а не да държавата да се ояжда и да преразпределя трохи.

Дълга сам по себе си не е страшен - реално трябва мерим дълг към икономика. След фалита на БГ и успешната подстрижка на дълга и като цяло държавата го яде голям и даде много на бизнеса и хората - след 4 години бяхме на правилният път Царя запази идеята към про пазарна икономика и дълга ни спрямо икономиката намаляваше и намаляваше. При тройната коалиция се объркаха нещата. А знам че си фен на това че за 4 години ББ изял 4 милиарда от фиска - но реално всичко отиваше по дупки и нови проекти за финансиране. Но и да приемем че ги "изял" ако ти кажа, че за 1 месец Ноември Декември 2008 фиска намалява точно с 3.2 милиарда за 1 месец - ще повярваш ли? Ей това е чиста лапачка, както и същото което направиха няколко милиарда поръчки в края на управлението си през 2009 новите да му мислят. Не случайно пуснах темата сега се правят рекордни поръчки и някой взима комисоните си а новото правителството ще се чуди какво да прави! Това че се потъпкват всички процедури, май никой не му прави впечтеление - но ново правителството ще трябва да ограничава и реже и най-вече да реже бюрокация, админстрация и да децентрализира това ще удари лапачката на много бизнеси - а дано това се случи!

Горе