От: Дайте малко акъл да врътна ли един магазин за детски играчки или напротив?!!
pa_lta ще ме извиниш, че ще бъда малко рязък, но какво има толкова да се чудиш. От ясно по ясно е, че онлайн магазина е един плюс от където и да погледнеш. Най малкото е, че той е една своеобразна визитка на офлайн бизнеса ти, а нищо няма да му пречи да продаде и нещо с което да си избие парите и да ти донесе печалба в последствие.
Тука чета и недоумявам, премятат се съвети за реклами на сайта в телевизии, състезания с Джъмбо и др. а аз без да съм сигурен, предполагам, че твоят магазин е не повече от 100 кв. м и в него всичката ти стока е за 10 хил лв най много. Много хора взеха темата насериозно и се впуснаха в безумни разходи по тел. реклама, билбордове и хил левове в seo и др.
Докато се чудеше можеше спокойно във Freelance Jobs & Projects да пресееш офертите за 100-200лв. максимум да се сдобиеш със магазин направен на магенто, преста или опън, да го пуснеш да работи и ако ти потръгне да добавяш екстри, сменяш визия, плащаш за реклама и т. нт. Ти няма да правиш "бранд" убеден съм защото не си вносител, вероятно си търговец-прекупвач и неможеш да стигнеш ниските цени на вносителито които имат огромни магазини, но знаеш ли колко онлайн магазина продават калъфи и кабели за телефони например и всичките съществуват, а не са вносители. Ако те е страх да рискуваш 200 лв, значи не се чуди, карай си "бизнеса" офлайн и забрави за интернет, но не ходи и на ресторант защото ако отидете 2 семейства с децата на приличен ресторант, може и да не ви стигнат за сметката за вечерта тия пари. А ние бизнес ще правим с 200 лв, че пък ги и мислим като риск... да се чуди човек.
Знам, че сега ще ми посипят главата с пепел и ще се викне "де го тоя хубав магазин за 200-250лв" има да знаете има. Който търси намира. Не е казано, че онлан магазина трябва да има всички допълнителни екстри който се добавят в последствие. Има толкова безплатни платформи които повярвай ми работят без да им правиш никакви подобрения. Та те са измислени и създадени да работят във вида в който ти ги предлагат, всички други екстри са демонстрация на уменията на програмиста и гъделичкат собственика с его.
Sorry за резкия изказ, но така виждам нещата аз.