На мнение съм, че не трябва да плащаш нищо друго, освен това, което се предвижда в годишната данъчна декларация. Никакво ДДС не се плаща, както някой твърдят. ДДС-то да си го плаща Гугъл, ако е нужно това. Довод: Имаш помещение, което си дал под наем на някой, който е направил магазин. Ти ли плащаш ДДС за магазина или собственика на магазина? По същия начин е и това: Имаш сайт, и даваш определена площ от сайта под наем и това лице може да прави каквото си иска в наетата от теб площ. И тези приходи ги регистрираш в годишната декларация и толкова.
Ти предполагам си ДЕС/дипломиран експерт счетоводител/?!
Това за твои приходи ли? Че кога ги направи, нали до преди дни пускаше теми как да те одобрят или теЗдравейте, искам да попитам Адсенсърите тук дали трябва да се плащат някакви данъци за приходи придобити чрез Adsense..
Плащанията получавам от Google Ирландия чрез Western Union, а приходите са около 1500-3000 euro.
Става въпрос за стар профил, с когото имах мнооого проблеми но въпреки това днес получих плащане. Смятах, че правя невалидни импресии чрез авто-рефреш на страницата (каквито и всъщност правих), но въпреки това дори предупреждение не получих и ми изплатиха парите. А понеже бях на 100% сигурен, че ще ми бият шута от Adsense купих нова компютърна конфигурация, поръчах друг интернет и регистрах нов adsense акаунт ..
Ще може ли малко по-подробна информация да ми дадеш за тези декларации? Ако не ти се пише да ми пратиш линкче нещо да чета?
О, Боже! Защо наистина не беше толкова просто! 10% на държавата и готово! Това, че не са хванали някой, не значи че и ти ще се разминеш. Зависи кой е зад гърбати и колко $$$ имаш. Най-дребните го отнасят първи и най жестоко, за назидание.
Да се включа и аз !
Поръчвам аз артикули на стойност 3000 $ - до UK
Идва ми на вратата пощаджията и ми казва: господине тайкато е внос от страна извън EU трябва да платите мито - АЗ ок , за какво говорим ?
Пощаджията - 20 % ДДС
Изкарах си дебитната карта прекара я през апарата си там на вратата искaра от вана стоката и въпроса приключи !
Само да кажа че всички митнически документи бяха оредени от DHL без аз да се налага да ходя където и да било.