От: Да обсъдим работата в чужбина.
Съгласен съм с теб. Аз също имам такива наблюдения. Хората ги мързи и това е. Не е ли град - Варна, София и Пловдив, всичко влиза в тези сметки.
Даже във Варна знам, че заплатите също са мижави. И за програмисти, и за шлосери.
Има една хубава прогноза на НОИ... след 40години ще вземаме пенсии по минимум 1000лв. :-o
Аз давам за пример ремонта, който правя на едно жилище в град с над 50 000 души. Не много малък, ма не и голям град. Ми няма майстори. Казваш му - направи го както аз искам, топ качество, а аз ще ти платя колкото кажеш. Ку*ец. На никой не му се работи, вече 4-5 майстора сменихме. Като го видиш, че си прави каквото си иска и му кажеш, подвива опашката и бяга. Свикнали са джаста-праста отгоре и да бягат. Като им изискаш качество, на никой не му се занимава. По принцип тоя синдром е общовалиден за всичко според мен. Имам подобен опит и с програмисти. Имам подобен опит и със служители. Всеки иска, но не иска да даде.
Съгласен съм с теб. Аз също имам такива наблюдения. Хората ги мързи и това е. Не е ли град - Варна, София и Пловдив, всичко влиза в тези сметки.
Даже във Варна знам, че заплатите също са мижави. И за програмисти, и за шлосери.
Има една хубава прогноза на НОИ... след 40години ще вземаме пенсии по минимум 1000лв. :-o