От: Да продавам ли mamita-bg.com
Определено подкрепям на 100%, за какво да се продава сайт, които е лидер или # 2 в нишата или е пак на челни позиций в даден пазар и да се продава за смешни пари, защото е с
БГ трафик и рекламудателите минават през оня скапан кръг от рекламни агенции, които те плескат на уж големите сайтове в БГ и ти генерират няколко си стотин-хиляди импресии без никакъв резултат.
Примерно от 6 години имам поща в АБВ и нито веднъж не съм кликнал на скапаните им банери, а съм генерирал толкова много импресий, че ако ме чуят рекламудателите - ще се изприщят.
Предполагам че скоро този кръг от реклами агенций ще започнат да гледат на сайтове (на независимите уебмастъри, както каза Кулайс), с цел да намерят подходящия таргет за клиентите си. Ако не стане така е обречена история. Защо ли? Еми защото рекламудателя ще си плаща, а рекламните агенции ще му вкарват скапан трафик - извода е ясен - грешно харчене на пари и ресурси. Никой на никой не помага по този начин.
Затова, наистина е хубаво да се вържат важните позиции извоювани със сайтовете, които сте създали и продължавате да развивате - това не е захуба на време и ресурси, просто е умело лавиране в преспектива.
Успехи и много печалби.