Да си кажете мнението за този сайт..

incessantforce

New Member
Здравейте.Отдавна не съм писал тук. ;)
Искам да благодаря на CyberBass за помоща, която ми оказа за да пусна- http://sanbernar.com
Сайта е активен от няколко дена.Основните неща ги свършихме.Сега оставя да му добавя още малко съдържание и да го пускам по социалки и търсачки.В гугъл при- Санбернар и Sanbernar съответно излизам на първо място само, че с - http://bernard.dir.bg , а сега ще гледам с този да излезна на първо място.Спрямо предния в дир.бг този ми харесва много повече.Поне на мен де.. ;) Ще се радвам да си изкажете мнението относно сайта и ако имате някакви съвети да ги дадете.Също така отново да кажа ако на някой му се наложи да работи с CyberBass да знаете, че е много точен пич! ;)

Лека вечер от мен! ;)
 
От: Да си кажете мнението за този сайт..

Добър вечер колега,

Ще си позволя да препоръчам няколко неща, които ще ти помогнат за целта ти.

[Сигурност]
1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО промени потребителското име на администратора за вход (по подразбиране "admin") с друго, което можеш да направиш от настройките на потребители.
2. Ако използваш хостинг със cPannel задължително сложи парола на директорията /administrator от съображения за сигурност. Ако не използваш cPannel ще се наложи да го направиш по старомодния начин с htpasswd
3. Разгледай с какви права са файовете ти и се убеди, че няма такива с 777, освен ако не се налага.

[СЕО и др.]
1. Използвай пренаписване на адресите (има компоненти за целта) за да станат по-приятелски към търсачките. Аз лично харесвам и използвам компонента sh404SEF за J1.5 (резултата от този компонент можеш да видиш на сайта за климатици в подписа ми, разходи се малко и погледни как изглеждат адресите в адресбара на браузъра ти)
2. Опитай се да намериш преводи за компонентие, които използваш за видео и за галерия, защото ще изглежда по-прегледно.
3. Раздели по-дългите статии на страници за да се четат по-лесно, освен това се опитай да оформиш по-добре параграфите, за да хващат окото по-лесно.
4. Махни от настройките на статиите "Последна промяна на .....", защото е безсмислено, освен ако не целиш нещо с това.

Пожелавам ти успех,
Борисов

П.П. Ако желаш, може да промениш "Санбернар.КОМ" в подписа си на някоя ключова дума, с която желаеш да се класираш в търсачките.
 
Последно редактирано:
От: Да си кажете мнението за този сайт..

Ами мерси за съветите.За хостинга и представа си нямам, защото ми го хоства един приятел и утре ще го помоля да прочета поста.По-точно става дума за- CyberBass.

Мерси и за идеята за компонента.Канех се тези дни да отправя този въпрос някъде по форумите.Ама примерно като съм кръстил секцията- Развъдници да речем то си е кирилица как ще излиза в адреса- Razvadnici или ... ? Просто не ми е много ясно.Това с разделянето на по-дългите статии на страници как става, че не съм много на ясно.Относно сигурнуста и модула за Сео ще помоля този френд да ми помогне, че да не сбъркам нещо някак си.Иначе модула дето изкарва клипчета на началната си го инсталирах сам.Относно превода на плъгините и модулите ако нямат превод, защото някой май наистина нямат не може ли ръчно да ги преведа като във там файла от плъгина просто заместя имената или нещо от сорта.Мерси за съветите, а потребителското име ако не днес утре ще го оправя.Все пак се надявам да няма хакерски атаки към сайта.Нито засяга някоя "топ тема" която е неудобна за някой.. така че ..
Аз продължавам работата, че има още съдържание да се добавя по сайта и да го сложа малко по търсачки тук там. ;)
АА мерси иза идеята за подписа.Ще го оправя. ;)
 
От: От: Да си кажете мнението за този сайт..

Ама примерно като съм кръстил секцията- Развъдници да речем то си е кирилица как ще излиза в адреса- Razvadnici или ... ?
Погледни в моя подпис има един линк за климатици, след като влезеш на сайта щракни на някоя от категориите и ще видиш как ще се вижда, т.е. на български (все пак искаш да се класираш с български ключови думи нали?)
Относно превода на плъгините и модулите ако нямат превод, защото някой май наистина нямат не може ли ръчно да ги преведа като във там файла от плъгина просто заместя имената или нещо от сорта.
Зависи от компонента, но повечето по-известни и ползвани имат, ако имат езиков файл, можеш и сам да го направиш, само дето не е нужно да откриваш топлата вода, ако някой го е направил вместо теб.
Все пак се надявам да няма хакерски атаки към сайта.Нито засяга някоя "топ тема" която е неудобна за някой.. така че ..
Тука застраховки няма :) По-добре както са казали хората "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!"
Аз продължавам работата, че има още съдържание да се добавя по сайта и да го сложа малко по търсачки тук там. :wink:
Успех и да не забравиш да слагаш на всяка статия отделно мета описание и ключови думи, с които искаш да я класираш в търсачките.
АА мерси иза идеята за подписа.Ще го оправя. :wink:
Моля!

Поздрави
 
От: Да си кажете мнението за този сайт..

ПС.2- Абре сега се сетих то ще ми е полезно ами като забравих сайта.Имаше 1 сайт който на веднъж ти помага да събмитнеш в 10-12 бг директории.Мисля, че ще се сетите кой е сайта.То и Аз се сещам за сайта обаче.Адреса не го помня и с Гугъл нещо не мога да го намеря.
Благодаря Ви и лека вечер! ;)

ПС- Като добавям статия освен 2те полета за мета данни/кл думи и т.н има още 2 полета едното от които ако не се лъжа се казваше- Роботи ..то ква роля играе спрямо другите? :)

За админ нейма го смених вече.
За климатиците преди да ти прочета поста видях. ;)
За превода на БГ ще го мисля тия дни.
За мета данните на всяка статия няма страшно ще гледам да не забравям.Освен на Санбернар ако успея на животни и куче/кучета да се класирам на първи позиции ще е перфектно.Аз по принцип на всякаде като слагам клиучовите думи пиша куче/кучета санбернар и т.н.
Компонента за адване на видео е Seyret.Djvibes ползват същия.Статии ще гледам да добавя малко утре.Сега мися тая вечер да добавя още 10тина 15 клипчета 20-30-40 снимки най-много и да го пусна по мрежи, търсачки и т.н
 
Последно редактирано:
От: Да си кажете мнението за този сайт..

хубаво е сайтчето,но дизайнера ти е използвал milky way темплейт на joomla( базовия темплейт).Свали си и си инсталирай някой тематичен за кучета-има доста в нета.напиши:"joomla templates dogs" или нещо подобно и ще намериш доста.
 
От: Да си кажете мнението за този сайт..

хубаво е сайтчето,но дизайнера ти е използвал milky way темплейт на joomla( базовия темплейт).Свали си и си инсталирай някой тематичен за кучета-има доста в нета.напиши:"joomla templates dogs" или нещо подобно и ще намериш доста.

Абе знам какво е използвал нали бяхме заедно в нас..просто другите, които ги теглехме мамаим стара бяха все нещо бъгави..или ще ми ореже от детайлите на видеото или от нещо друго.Не, че при този няма проблеми, но поне е нещо търпимо и лесно търпи редакция.За в бъдеще може и да сложим друг, но то в крайна сметка и да не е животински му трябва един Беграунд и един хеадър...Ее може да се помисли и някои мениута да се направят като лапички и т.н.. ;) :wink:

ПС!- Да ви питам вчера инсталирах мода за СЕО, което ми го препоръчаха по-горе.Пуснах да са СЕО линковете обаче като цъкнех някъде и дизайна напълно се скапваше.От какво по дяволите може да е това? :)
 

Горе