Деиндексиране на сайт или какво?!?

tery

New Member
Здравейте,
пиша за първи път тук, но се надявам на вашият компетентен отговор!

Имам сайт, който от 7 дни Гугъл спря да индексира.Не знам каква е причината, четейки изискванията на гугъл не виждам да има нарушение за бан, но все пак е факт.

Сайта е кулинарен и публикациите са изключително авторски както и снимките, защо така се получава не знам?!?!

Нямам никакви познания в тази област, само го администрирам т.е. публикувам информацията.

Вече е на 8 м. и до сега нямаше никакъв проблем стигаше до 1800 посещения/1 400-500 уникални.

Публикувам във Свежо и други форуми дето има опция да се публикуват връзки към сайта.
Имам блог в който публикувам кратък текст и връзка към сайта със снимка.

Това може ли да бъде причина или не?

Може ли някой да ми помогне и да ми каже каква може да е причината и има ли шанс да се оправи това?
Сайта беше стигнал до PR 3, а сега е 1 в момента.

Благодаря предварително!

Моля, ако мнението не е за тук да бъде преместено от модераторите!

Последно редактирано:
От: Деиндексиране на сайт или какво?!?

е без да кажеш кой е сайтът и да си стъпя на врата пак няма как да помогна

Че той сайта си е индексиран от гугъл. и ПР ти е 2, а не 1.

Ако имаш предвид, че не ти индексира новото съдържание - отвреме на време се случва и след време се оправя - моите наблюдения са че това се случва ало се смени хостинг или IP на сайта.

Забелязах следния проблем: сайтта ти се индексита само като vkusnoikrasivo.com/ но не и като www.vkusnoikrasivo.com/, което според мен не е добре, но това вероятно си си го направил сам. По-добре е ако е аднат в гугъл уебмастър тулс да му включиш опцията "Don't set a preferred domain", така ще ти го индексира и по двата начина.

Благодаря за отговора!

До вчера сутринта беше 1, сега нещо пак се е променило.
Сайта от 7 дни не се индексира казах, иначе всичко си беше ок, дори по ключови думи излизаше на 1 стр.1-ва позиция.В момента се инексира само форума, но сайта не.
Дано както казвате да е нещо временно, иначе нищо не е сменяно, всичко си е както до сега.
Ако е деиндексиран, не трябваше ли едно писъмце да получа поне от Гугъл или не е такава практиката?

Последно редактирано:
Re: От: Деиндексиране на сайт или какво?!?

Че той сайта си е индексиран от гугъл. и ПР ти е 2, а не 1.

Ако имаш предвид, че не ти индексира новото съдържание - отвреме на време се случва и след време се оправя - моите наблюдения са че това се случва ало се смени хостинг или IP на сайта.

Забелязах следния проблем: сайтта ти се индексита само като vkusnoikrasivo.com/ но не и като [url]www.vkusnoikrasivo.com/[/URL], което според мен не е добре, но това вероятно си си го направил сам. По-добре е ако е аднат в гугъл уебмастър тулс да му включиш опцията "Don't set a preferred domain", така ще ти го индексира и по двата начина.

трябва само по един от двата начина да го индексира няма значение кои дали с ввв или без ввв ако го захапва и по двата сам си правиш дупликейт контент и се буташ надолу

Мда, по-добре си настрой в инструментите за уебмастъри да те индексира с или без ввв. За да нямаш ядове после.

Благодаря на всички за отговорите!

Както казах, че не разбирам от програмиране и такива неща...
Сега не разбрах, по-добре е да се индексира само по единия начин така ли, както е сега в момента нали така?А не с ввв и без едновременно, поради опастност от дублаж?

Не разбрах също има ли връзка това, че публикувам материалите с линк към други сайтове, които водят трафик към моя и деиндексирането има ли връзка с това?

Наистина ли смятате, че е временен проблем и не е от някакво нарушение на правилата?

Трябва ли да направя нещо, или да чакам?Да се пуска ли за ново преразглеждане от Гугъл?
Също така имах доста ботове в коментарите, има ли опция да е вкарано нещо от там в кода и за това да се получава?

Благодаря много и извинете за тези въпроси, които може да ви изглеждат тъпи, но аз не мога да намеря отговор!
:)

да да остане както е в момента с ввв или без ввв но само по единия начин

аз доколкот разбрах не е деиндексиране от което се оплакваш просто е почнал да се индексира бавно не си само ти напоследък имаше още няколко такива теми

значи на твоя сайт не салагаи в новите стаии линк към там където ще събмитваш стаиите нищо че ти водят посетители и виж как ще се индексират те

като събмитваш статия по социални мрежи не е лоша идея да ползваш различно заглавие и описание от таитъла които позваш за статията при теб...

По принцип щом всичко ти е съобразено с уебмстър гаидлаинса чакаш

Благодаря много,coolice !
Вече ми се изясниха нещата лекинко:)
Значи, не трябва да пускам най-новите си статии по социалните мрежи, така ли?
Или ако ги пускам да са с различни заглавия от тези в сайта?
Ако ви е интересно, погледнете една моя рецепта и кажете дали има някакви проблеми по начинът по, който публикувам?
vkusnoikrasivo.com

Благодаря отново!

Последно редактирано:

Пробвах!Значи с различно заглавие в социалните мрежи и блога ги индексира след няколко минути, но в сайта продължава да не индексира новите нещо от 7.09.
Със същото заглавие вчера индексира в Свежо, но за сайта и дума не става...
Дано да е нещо временно наистина:(
Благодаря!

Абе и при мен има някакви проблеми постояно - ту се индексират, ту се деиндексират - постоянно се менят нещата. Тоз' гугъл ще го... :)

Горе