От: Деклариране на Доходи от Комисионни
Аз мисля, че данъците трябва да се плащат, независимо в коя или каква държава живеем - нали благодарение на тях съществуват обществените блага, макар и мърляви.
За здравното и пенсионното осигуряване
в България не съм съгласен, че трябва да се плащат, защото не виждам смисъл - като отида на лекар си плащам потребителска такса, прегледи, купувам си лекарствата, операциите също си ги плащам ИЗЦЯЛО - говоря за конкретни случаи!
Добре де, да използвам примера с роднините: не ми се вижда логично да платя данък върху пари, които са пратили мои роднини, счупващи се от работа на гурбет
Тук май се получава описаната от Кийосаки схема - плащаш данък, когато взимаш заплата. Друга част от парите внасяш за пенсия, върху която отново плащаш данък, когато си я получаваш!
А сега по темата: значи дори да изкарвам и по 300 долара от афилиейт маркетинг, които ми идват по банков път, трябва да плащам данъци, така ли?
Т.е. банките предоставят информация на НАП какво съм си внесъл в картата? "Драган е внесъл този месец 500 лв". Ами ако си получавам заплатата на ръка и шефа ми е платил данък, като си внеса заплатата в картата пак ли трябва да платя данък?! К**а ми Янко!
Ами в случая, когато пратят
карта ePassporte - тя е от американска банка, значи ще трябва да плащам данъци в Щатите? Или има схема, по която мога да декларирам дохода като български?