Здравейте,
От известно време работя като independent contractor за американска компания. Занимавам се с анализи и оптимизация на сайтове. Работя си от България, офиса е в Щатите. Затова и съм независим работник.
Не ми е никак ясно как стои въпросът с декларирането на доходите?!
Може ли някой да ми даде малко повече информация по въпроса като:
1) Как се изчисляват данъците?
2) Кога се подават декларациите?
3) Как точно става за човек, който е независим работник за компания в Щатите?!
И някакви съвети нещо? Моите приятели и познати ми викат, че не съм в ред да искам да ги плащам едва ли не, защото тая държава нищо не ми давала (което е така), но пък искам един ден да си купя собствено жилище, а не мога дори кредит да искам така...
Може въпросите ми да са изключително елементарни за вас, но просто не ми е ясно.... като на повечето млади хора
От известно време работя като independent contractor за американска компания. Занимавам се с анализи и оптимизация на сайтове. Работя си от България, офиса е в Щатите. Затова и съм независим работник.
Не ми е никак ясно как стои въпросът с декларирането на доходите?!
Може ли някой да ми даде малко повече информация по въпроса като:
1) Как се изчисляват данъците?
2) Кога се подават декларациите?
3) Как точно става за човек, който е независим работник за компания в Щатите?!
И някакви съвети нещо? Моите приятели и познати ми викат, че не съм в ред да искам да ги плащам едва ли не, защото тая държава нищо не ми давала (което е така), но пък искам един ден да си купя собствено жилище, а не мога дори кредит да искам така...
Може въпросите ми да са изключително елементарни за вас, но просто не ми е ясно.... като на повечето млади хора