Тук се натъкваме на разлики между моето и твоето разбиране за християнство. В Библията няма пример за кръстен човек като дете, а и не е редно някой друг да решава вместо него (детето) в какво да вярва. Родителите могат да насочват, а детето като навърши разумна възраст (когато то прецени) само решава в какво да вярва и какви ритуали свързани с това да изпълнява (кръщението и/или каквото друго реши). Всеки сам си носи отговорността за вярата си, включително и тези, които са вярвали, че земята е плоска и че стои на гърба на голяма костенурка (или няколко костенурки).На практика повечето християнски деца приемат насилствено религията на родителите си - всяко бебе като направи 1-2 годинки и айде при попа да го кръсти, а същите тези родители сигурно не са чели Библията и не знаят разликата между Стария и Новия завет.
Тук се натъкваме на разлики между моето и твоето разбиране за християнство. В Библията няма пример за кръстен човек като дете, а и не е редно някой друг да решава вместо него (детето) в какво да вярва. Родителите могат да насочват, а детето като навърши разумна възраст (когато то прецени) само решава в какво да вярва и какви ритуали свързани с това да изпълнява (кръщението и/или каквото друго реши). Всеки сам си носи отговорността за вярата си, включително и тези, които са вярвали, че земята е плоска и че стои на гърба на голяма костенурка (или няколко костенурки).
П.П.:
Даласе, по принцип предимно тъпи теми пускаш, но за тази ще те поздравя.
Не съм съгласен. Още в Стария Завет всичко мъжко, първородно е предопределено за Бог. Нима обрязването и на Христос на осмия ден след раждането не е предопределяне за неговата религия? Друг е въпроса че всички сега се кланяме на иконите на бога на мъртвите щатски президенти.В Библията няма пример за кръстен човек като дете, а и не е редно някой друг да решава вместо него (детето) в какво да вярва.
Явно спя на компа и затова така (грешно) съм те разбрал.Зачети се внимателно в това, което съм написал и ще разбереш, че аз също не подкрепям този начин на просвещение от ранна детска възраст. Не знам къде видя разлики между моето и твоето схващане за приемането на Християнството. Куца ми сериозно българския език и пунктуацията, може би поради тази причина не се разбира какво искам да напиша.