Джъмп.бг вече е част от делта.бг

От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Променя ли ти се плащането, не мога да разбера що ревеш

Ти от липса на внимание ли страдаш ???

Какво плащане какви пет лева сънуваш???

За да можеш да разбереш трябва да се напънеш да прочетеш
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Не става въпрос за ПР (Public Relations). Поне клиентите можеше да уведомите с един масов мейл...
Името няма да се сменява ("Джъмп Хостинг Сълюшънс" ООД), как тогава клиентите да разберат, че файловете им се държат от друг човек?
Не може Делта да си позволява позволява такова мълчание, особено след като има добра репутация (дори това би помогнало на Джъмп). А мълчанието да не би да се дължи на това, че се опасявате Джъмп да не навреди на репутацията на Делта? Когато повериш нещо на някой и той се оттегли, би трябвало новия собственик да се представи на заварените клиенти...
Така е навсякъде и във всички сфери... (разбра се това не се отнася за офшорните фирми - нито знаеш кой ги държи, нито какъв, нито що е...)

в сайта пише: Управител: Александър Атанасов - не беше ли сменен?!?
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Ок явно това което се опитвам да обесня е трудно разбираемо или не се изразявам правилно. Реална сделка и има, и няма. Дяловете на фирмата са купени управителя е сменен. Това е момента в който сделка има. Като всяка сделка и тази си има договор. В този договор има клаузи в които сделката може да се развали. Веднага ще скочите защо и как, но това са условията с които са се договорили страните по него, ако навляза в подробности рискувам да задействам клауза.

През цялотов време говорим за промяна на собствеността, а ми давате примери с фирми които са се слели. Тук сливане няма.

Притеснявате се за данните си ? Тук вече ми е много интересно. Както вече бе казано многократно Джъмп си остава Джъмп. Пред вас отговаря юридическото лице, а не собственика му. В тази сделка собствеността на това юридическо лице от две физически преминава към едно юридическо. Това юридическо лице има своята репутация, по-голям опит, силни препоръки, силен екип и организационна структура. Та какви точно са притесненията ? Данните Ви отиват при някой друг ? Не това не мога да го приема, защото вашите данни са били в Джъмп и продължават да бъдат там, защото администраторите на Джъмп са същите тези които са били и преди това. Нима Делта щеше да е Делта, ако ей така си позволяваше да злоупотребява с вашите данни през 6-те години в които работи ?

В Джъмп ще има промени едва след, като сделката бъде финализирана напълно. Тези промени ще касаят вече вашите данни. Касателството се изразява в цялостна подмяна на сървърите със занчително по-мощни, надграждане на мрежата и вкарване на процедури в отдел поддръжка с цел по-доброто обслужване на клиентите. Точно преди да ги вкараме в сила ще бъдат уведомени и клиентите.
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Драгош много мразим някой да се прави на по хитър от останалите - Нямало значение щото фирмата била същата ама собствениците не било проблем че са други

Кажи ми верно ли го мислиш това или просто си мислиш че тука хората са баламурници

Това все едно да обясняваш на вложителите в една банка че ако собственик стане Цветан Василев или Пеевски това няма значение щото тя банката юридическото лице си е същата просто се е сменил собственика.

Освен това критиките не са насочени толкова към Делта колкото към Алекс който вече трябваше да е влязъл в темата и да е написал - Сори пичове че пропуснах да ви уведомя и да измисли някаква подходяща причина

Винаги съм се чудел хора които нямат елементарен усет към кризисният ПР, как успяват да управляват фирми - Същата работа беше и с ИСН вместо да кажат - Сори ако се е получил пропуск ще проверим и тн. Те започнаха да лъжат и да заплашват един от потребителите на форума със съд и с НС БОБ - даже името на службата не бяха уцелили

Както каза необходими са дела - Делата понякога се състоят в това да имаш силата да кажеш че си пропуснал и да се извиниш.

Толкова ли е трудно ?????????????
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Ако ме сравняваш с двамата господа не виждам какво имаме да коментираме повече. Относно Алекс също не мога да коментирам, това е негово решение.
Ако мислех хората за по-глупави, "баламурници" и/или подобни определения, надали щях да се хвана да правя и развивам бизнес. Защото бизнес се прави с хора на които вярваш, уважаваш и цениш.
Както казах ще дойде време и потребителите ще бъдат уведомени официално /не през форума/, кога и как, ако толкова много желаеш да узнаеш в удобно и за двама ни време заповядай в нашия офис. Ще бъда напълно откровен, защото както и друг път съм казвал, аз тайни нямам. Друг е въпроса, че не мога да коментирам това публично.
 
Не бе, манта, разбира се, че си прав. Но явно не са готови да го анонсират. Виж, ако мине доста време и ти си мислиш, че си при Алекс, а всъщност не си е грубо, да. Не съм много сигурен, че целят да баламосват хората. Също така, дано не се обидят, но двете компании не се славят с много добър Маркетинг, да не кажа никакъв, но за сметка на това точно пък те нямат нужда от велико изхвърляне като някои, услугите им говорят сами за тях. ;)

И още нещо, не съм при тях като клиент, но съм имал взимане даване и смея да кажа, че винаги го препоръчвам. ;) Но няма да е лошо Драго да се замисли за някой да му движи маркетинга, защото той не е само реклама и продажби, а и комуникация с клиенти, нещо което съпорта няма как да свърши, просто е друго нещо това.
 
От: Re: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Но няма да е лошо Драго да се замисли за някой да му движи маркетинга, защото той не е само реклама и продажби, а и комуникация с клиенти, нещо което съпорта няма как да свърши, просто е друго нещо това.

Ох къде го този човек ... ? Или си нямат идея от бранша или за повечето маркетинга е постване на котенца във фейсбук. Последния специалист с който пробвах да работим при по-висока от моята заплата реши да идва по 2-3 часа на ден 3 пъти седмично ... но на теория всички са богове и имат толкова много акъл, че чак се чудиш как този човек не е направил първия си милион.
 
Re: От: Re: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Ох къде го този човек ... ? Или си нямат идея от бранша или за повечето маркетинга е постване на котенца във фейсбук. Последния специалист с който пробвах да работим при по-висока от моята заплата реши да идва по 2-3 часа на ден 3 пъти седмично ... но на теория всички са богове и имат толкова много акъл, че чак се чудиш как този човек не е направил първия си милион.
Мани ги тия маркетингови гурута, които са повече прилагащи общи неща на една и съща аудитория. Това е кретенизъм в техен си стил. Трудно е да се намери такъв човек, но като гледам другите хостинги, не само в бг, и те не са наели най-великите гурута. Просто си цъкат с едни маркетинг челят на средно ниво и пак криво ляво правят там нещо. Майсторлъка е да извличаш ползи от проблема, да правиш добри капмании с почти никакви ресурси и да носи положителни резултати.Това е. Но и по-ниско ниво ти върши фахота, защото другото и аз не съм видял дя вирее много много. ;)
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Освен това критиките не са насочени толкова към Делта колкото към Алекс който вече трябваше да е влязъл в темата и да е написал - Сори пичове че пропуснах да ви уведомя и да измисли някаква подходяща причина

Привет,

разбирам те напълно, какво имаш предвид, но ако проследиш мненията ми, ще видиш, че съм се включил. Няма никаква драма, нито конспирация.

Поздрави :)
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Алекс сега погледнах мненията ти имаш два поста тази година ако не изпускам нещо и в нито един от двата не личи да осъзнаваш че си направил пропуск като не си уведомил клиентите си.

Това са хора които са ти гласували доверие да ти поверят сайтовете си и информацията си и е редно да знаят когато управлението се сменя.
 
Малък пропуск, който по никакъв начин не се отразява на услугите им, но наистина е редно хората да знаят на кой се доверяват. И това да си признаеш, че не си реагирал адекватно на нещо такова не е грях. Лошо впечатление прави когато се дървиш, защото и клиентите го виждат, а на тях не им е нужно диплома за адрене синтез на неутрони, за да разберат какво е правилно в дадена ситуация да се случи и кой какви ангажименти има. За това лично аз препоръчвам на Алекс и Драго да не се впускат в обяснения, а просто да го анонсират вътрешно, с което се води работата за свършена и като решат да бият тъпана, тук и каъде искат, когато са готови на 100%. ;) До тогава всякакви "обяснения" и "закачки със сърказъм" ще са камък в тяхната градина. Ето един съвет по кризисен PR. :) И ако това е станало ясно само тук, да вземат бързо да реагират, за да не плъзне, защото явно не е много лесно да се крие от хора, които по цял ден с това се занимават - да ровичкат из мрежата. :) Още нещо, което бих ги посъветвал - излезте с нещо силно, за да спечелите още повече доверието - това на практика не е едно изкупуване на дялове, а сработване на два много силни технически подготвени екипа. Направете го така и ще видите разликите в сравнение с пасивно анонсиране. :) Хубавото при вас момчета, че както и да се похвалите, няма да е преувеличение, просто реагирайте максимално адекватно, това е. :)
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Последната сделка с Топхост и ХостБГ и митичното „стратегическо партньорство ” беше анонсирана в медиите, кой чул, кой не, но всички страни, май разбраха, че се случва нещо. Не е нужно да се правят грандиозни акции стил пресконференции в БТА, като СуперХостинг, е може би, ако си първи по пазарен дял хостинг компания, като тях е по приемливо. Но е 100% важно клиентите да знаят какво се случва особено, когато вече има информация и дискусия на места в мрежата. По-добре е хората да научават нещата от вас, а не четейки с недомлъвки във форуми и социалки, някак си прави по-добро впечатление и е уважение пред тях самите.

Разбрахме, че си имате план и се предържате към него, и когато му дойде времето ще направите всичко, което сметнете за необходимо, но, тъй като сме на вълна съвети за маркетинг и ПР – помислете дали да не промените плана и да пуснете вътрешно канално до клиентите поне малко информация. Малко е по-добре от никаква или слухове, догатки и потвърждения с половин уста във форум. Хората са чувствителни към промяна особено, ако нещата до сега са вървели в задоволително ниво, не ги разочаровайте преди купона да е започнал.
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Представете си, че се уповести тази "сделка" и потребителите научат, че се сменя хостинг, може наистина да има 1%, които да си махнат сайтовете от хостинга, НО... Ако имат определен тип сключен договор, в който едната страна се явява(купувач) и разучава работата на тази, която купува(продавач), и след 30 дни, се окаже, че това, което купува, не е спрямо очакванията на купувача и прекратява договора по клаузите, с които е подписан, какво правим тогава? Губим потребителите, които са напуснали, или пък печелим потребители, които са дошли заради купувача, защото му имат доверие?
Замислете се малко.. Тук влизат в роли високи юридически лица. Всеки добре запознат юрист, ще Ви каже същото.

Щом са казали, че когато му дойде времето, ще го уповестят, трябва да им се доверим и да изчакаме. Аз лично съм клиент и на 2та хостинга, единия го прекратявам, защото ми трябваше за тест 2-3 месеца и смея да твърдя, че Делта е много добър хостинг и съм доволен.

Мисля, че много избързвате. Сделки се развалят, да знаете. "Бързата работа срам за майстора."
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Монеф въпросът е принципен и клиентите въобще не ги интересуват душевните терзания на хостинга - Който го е страх че може да се разпадне сделката да не ходи в гората

Такива сделки не се правят от днеска за утре - Подписват се предварителни договори плащат се пари авансово и тн. Това да не е на Горубляне пазара да подкараш някоя кола три преки за проба и после да се откажеш.
 
Re: От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Монеф въпросът е принципен и клиентите въобще не ги интересуват душевните терзания на хостинга - Който го е страх че може да се разпадне сделката да не ходи в гората

Такива сделки не се правят от днеска за утре - Подписват се предварителни договори плащат се пари авансово и тн. Това да не е на Горубляне пазара да подкараш някоя кола три преки за проба и после да се откажеш.

Да бе, знам, че е принципен, но представете си, че може да има причина да не го правят на първо време. Не казвам, че е добре отиграна ситуацията, но все пак. :) Споредм мен можеше да бъде идея по-дбре направено, но за жалост необявяването е може би част от плана им, а се надявам клиентите им (поне повечето) да бъдат анансирани максимално бързо. Както казах не веднъж - аз лично не бих се притенявал. В класацията за хостинг всяка година гласувам за 3 хостинг фирми в БГ и Делта е една от тях. ;)
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Ниидс те могат да си имат много причини и реално не са длъжни да го правят - Обаче живота не свършва с продажбата на една фирма . Алекс утре жив и здрав ще започне нов проект и тази случка ще му тежи на репутацията - Но това си е него проблем така е решил така е постъпил.

Реално сега няма и смисъл да уведомяват - Това се прави преди това от след дъжд качулка няма смисъл
 
От: От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Привет,

разбира се, че би се оповестило на клиентите. Със сигурност това обаче ще стане едва, когато всичко премине успешно, в крайна сметка приоритет са услугите и клиентите, а не гръмките ПР статии или неща от този род.

Чети малко де.. има ключово уточнение. Ако гледате само BRRA то едва ли има смисъл да обяснявам и уточнението, което правя в момента.
 
От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

аз имам няколко въпроса:

1. Сериозния проблем описан в другата тема, свързан ли е с новите собственици (когато те са започнали прехвърлянето на акаунти ли се е случил)?

2.
Прехвърлянето към новата инфраструктура е завършено по-рано днес и е вече в сила.
към новата инфраструктура на Делта ли?

3. какво още (важно за клиентите) може да се обърка, че казвате
когато всичко премине успешно
след като:
- прехвърлянето на акаунтите е направено
- прехвърлянето на собствеността на Джъмп е направено

И последно: щом още не сте съобщили официално, значи:
- или все още не сте готови
- или не е минало успешно -> с това е свързан последния въпрос: ако не мине успешно (това което остава), ще съобщите ли на клиентите за сменената собственост?

Защото всичко се върти около това "когато всичко премине успешно". Все едно да заложа на мач и ако не излезе, да искам да ми върнат парите :oops:
 
От: От: Джъмп.бг вече е част от делта.бг

Ти от липса на внимание ли страдаш ???

Какво плащане какви пет лева сънуваш???

За да можеш да разбереш трябва да се напънеш да прочетеш

Май ти търсиш внимание
Нищо не се се променя за тебе, не разбра ли
Мисля че ревеш от липса на внимвание
 

Горе