Конкурс за: Дизайн на лого за онлайн магазин dreshnik.com

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png
 
Здравейте на всички:)
Благодарим за предложенията от последните дни!
Ще коментираме всяко от тях по отделно и ще дадем някои насоки.

Започваме с логото на ishkitiev: Благодарим за предложението! В насоките сме посочили, че по отношение на картинка в логото (знак, символ), предпочитаме да се спрем на неутрално лого, т.е. в логото да не е подсказва за дрехи или обувки. (логото да бъде Wordmark, а НЕ Symbolic)

!! Тук ще се обосновем с няколко довода:
1. От сайтовете се вижда, че използваме тясна, а не широка версия на онлайн магазин. Хедърът не е голям и логото не е центрирано, а е изнесено горе в ляво, малко е и е в правоъгълна форма. Основното, което желаем да се съдържа, е името на сайта. Ако предположим, че се използва предложено лого със символ от какъвто и да е тип (обувка, дреха, закачалка, чанта и др), няма да се вижда достатъчно добре и ясно името на онлайн магазина, което е основната ни цел.
2. Втората причина е, че наименованието на сайта "Dreshnik" се използва само с една цел - "лесно смилаемо" е, пише се лесно, запомня се бързо. НО като съдържание, ние не предлагаме основно дрехи (както би се предположило от името), а оригинални спортни обувки (Nike, Adidas, Puma, Reebok, Supra и т.н.), дрехите и аксесоарите са на заден план.
Поради тази причина не желаем и в логото да се съдържат символи, които да асоциират нито с дрехи, нито с обувки, за да не се заблуждават клиентите ни.

Логото, предложено от NortoN: Благодарим за предложението! Напълно в темата, цветовете са ок, формата е правоъгълна, както трябва да бъде. Много ни харесва, че е подчертал първата буква в логото, тъй като и в текущото лого има подобно подчертаване (но на "Dr", което се използва и като съкратено лого на магазина ни).

Логото, предложено от Winston: Благодарим за предложението! Тъй като визията на сайта ни е изцяло бяла, лого в черен фон за съжаление няма да пасне. Ако изключим фона: комбинацията оранжево с розово страшно ни допада, тъй като използваме филтър в оранжев цвят. Шрифт в "handwriting"тип също е ок. Но логото напомня за някаква "бутикова" визия, по-романтичен, кукленски стил и може би е по-подходящ за сайт, който предлага само дамски стоки.


Логото, предложено от milsem: Благодарим за предложението! Логото, само по себе си, е страхотно. Цветът е точен. Както при Winston: също го виждаме като лого на някакъв дамски бутик, в по-ретро шик визия. Стоките, които предлагаме, са и дамски и мъжки, спортни, логото трябва да е по-неутрално в този аспект.

Логото, предложено от petya77: Благодарим за предложението! Нямаме забележки - в темата, цветовете, формата са ок. Допада ни леко "Italic"формата - "говори" за някаква динамика.

Сърдечно благодарим на всички, които се включиха до тук! Оценяваме труда и таланта ви високо!
Логата са страхотни като цяло, надяваме се до края на конкурса да успеем да видим сред предложенията "нашето" лого!

За сега желаем хубав уикенд на всички:))
 
Последно редактирано:
Така и не разбрах защо е нужно да се подписва договор, при положение че това е конкурс:
- в който дизайнерите първо предоставят файловете и после получават наградата
- със публикуването на конкурса сте се съгласили да изплатите наградата и сте цитирали, че сте се запознали с правилата
- дизайнерът трябва да има право да публикува логото в портфолиото си, а с предаване на изключителните права не знам дали това е възможно
- не е упоменато за защита на личните данни които се предоставят
- практиката е ако се изисква документ, просто да се предаде декларация за правата за използване
 
Малка модификация на предходното ми предложение, с другите разширения дизайна е аналогичен, не съм ги показал за да не изглежда претрупано, а как ще стои върху сайта ще покажа в последствие...

e5f04ee72b7fe2b21575f96886684436.jpeg
 
Ето и моето предложение, опитах да има вплетени идеи - дрешник, баркод, етикет и леко винтидж стил ... ето какво се получи в рамките на условието на поръчителя:

dreshnik2.png
 
УАУ!!! Страхотни нови предложения виждаме! Утре ще бъдат подробно разгледани и тествани и ще коментираме всяко едно от тях по отделно!
Повече от сигурно е, че изборът ще бъде безумно труден!

Благодарим сърдечно за интереса от страна на всички дизайнери до момента!
 
Безкрайно признателни сме на всички, които се включиха до сега! Не сме очаквали да получим толкова много предложения само за няколко дни.
До края на конкурса има още доста време, а вече се чувстваме неприятно, че наградата ще бъде само една:(

Ще коментираме предложенията от събота насам:
Логото, предложено от Winston (втори вариант): Благодарим за предложението! Цветово и като форма пасва добре. Нямаме забележки! Губим връзката със символа (морска звезда), напомня за нещо ваканционно: море, плаж, пясък, особено съчетано със синия цвят на буквите.

Логото, предложено от Websolut (I вариант + модификация): Благодарим за предложението! Допада ни цветово, шрифта, заоблените форми, наслагването на разширението върху основния надпис. Ще сме благодарни да го покажете върху визията на сайта, за да можем да преценим по-добре. В сайта всичко, и надписите включително са с много прави печатни форми и не сме сигурни дали ще пасне заоблеността на шрифта на общия външен вид.

Логото, предложено от Dreambench (I вариант): Благодарим за предложението! Страхотно е! Прави форми, семпъл шрифт, използването на розовото в комбинация със сивото, деконструктивната визия. Много ни допада!

II вариант: Благодарим за предложението! Също чудесно предложение, което смятаме, че безупречно пасва на визията на онлайн магазина!

Логото, предложено от petya77 (II вариант): Благодарим за предложението! Както и с първото лого: всичко абсолютно точно приляга на сайта. Харесва ни шрифта, сливането на "e" с "s", изваждането на разширението извън общото лого - много интересна визия. Съгласни сме напълно за съкращението, само с "D" изглежда безупречно. Страхотно предложение!

Логото, предложено от Websolut (варианти III & IV): Благодарим за предложението! Съвсем различно предложение от първите варианти. Много ни допадат като цяло! Ако е възможно, покажете и тези два варианта върху визията на сайта.

Логото, предложено от stoineff: Благодарим за предложението! Страхотна композиция! Използването на вплетени идеи ни допада много. Имаме някои съмнения за шрифта дали ще съвпадне с визията на сайта. Буквите са по-заоблени, виждаме някаква неравномерност в тях, напомнят за нещо "детско".

Логото, предложено от DENKS: Благодарим за предложението! Като цяло нямаме забележки. Имаме някои съмнения в използването на розовото и синьото, в комбинация с оранжевото.

Логото, предложено от SelfWorks: Благодарим за предложението! Семпъл дизайн, не се вижда добре шрифта, стои с леко лошо качество на изпратената снимка.
 
Последно редактирано:
DENKS: Това ни допада повече, иначе стават много смесени цветовете. Харесва ни Italic стила и подчертаванията горе и долу.
 

Горе