След това идват култовите реплики: ' ТИ СИ ПОЗЬОР' ' ТАКА ЛИ СЕ ВАДИ ЛАПТОП???????????'.. хахаха
Ако го вадиш, за да се изфукаш, после пускаш некоя яка игрица, то тогава си пълен селянин.
Ако едната си купеше нещо, другата не мирясваше докато не го има същото, че даже и по хубаво за да може и се похвали. )
За малък град става въпрос.. и тогава се чудих и сега се чудя как да ги наричам подобни изяви.. селяния ли, гъзария ли, парадиране ли, любопитство ли? ..
Да обаче примерно аз винаги си вадя ключовете , портмонето и гсм-а защото не ми е удобно докато съм седнал да са ми в джобовете . Много съм се замислял да си взема от тия чантички дето са за всичко (не говорим от тия дето са за през рамо а за тия дето се ползват от по възрастните бизнесмени ) , ама съм прекалено млад (25 години) и все си мисля че ще изглежда все едно се опитвам да се изкарам за голямата работа , всъщност просто ми се налага да нося по 2-3 гсм-а по едно и също време заради работата .в нормално напредничавите страни е обичайно да си работиш в тъй наречените кофи шопове.
При нас поне няколко години ще се смята за селяния, както беше ако си извадиш мобифона и ключовете за колата и да ги туриш пред себе си намасата.
Да обаче примерно аз винаги си вадя ключовете , портмонето и гсм-а защото не ми е удобно докато съм седнал да са ми в джобовете . Много съм се замислял да си взема от тия чантички дето са за всичко (не говорим от тия дето са за през рамо а за тия дето се ползват от по възрастните бизнесмени ) , ама съм прекалено млад (25 години) и все си мисля че ще изглежда все едно се опитвам да се изкарам за голямата работа , всъщност просто ми се налага да нося по 2-3 гсм-а по едно и също време заради работата .
Това се нарича демонстративно потребление.
Повече информация на руски език, на английски език, на български език.
Ваденето на лаптопа, ако се прави с цел да се покажеш също може да се разглежда като демонстративно потребление. Ако обаче се прави, защото притежателят му е работохолик, тогава вече не е демонстративно потребление, а е чист работохолизъм (психиатрите ще кажат каква точно е диагнозата)