От: От: От: Дискусия за Собствен имот или Инвестиране ( при наличието, че живеете под
Хах, сега изведнъж вече говорим за хората с 50%+ вноски. Къде сме повдигали дума за тях и защо трябва да приравняваш всички хора с ипотеки под един и същ показател, тези които вноската им е 20% от доходите и тези, които им е 60%? Вторите въобще не ги обсъждам. И там е въпроса не е същия начин на живот. За мен е важно да си сменям плочките и да имам куче. Специално второто ми е безценно и директно казвам на твоя хипотетичен след 20 години милионер да ходи на майната си, за мен кучето струва повече. Защо трябва ти да приравняваш всички към твоите представи какво е базов комфорт?
Отговори ми какво лошо виждаш в таван 10 квадрата с баня и тоалетна, като му плащаш да речем 100лв наем? Не осигурява ли споменатия от теб ПОДСЛОН! Защо останалите 400 не ги инвестираш и да направиш ебаси парите? Какво лошо виждаш в живота при мама, това не е ли ПОДСЛОН?
Въпросът е следният някой има 40к и иска тегли 80к ипотека при наличието на 3-4к семеен доход, за жалост нещата са много трагични средно е 50+% месечна вноска от семейният доход. Та сега този вариант 3-4к с ипотека го сравни с алтернативен вариант пак 40к спестени и 3-4к доход но 500 лв наем - при запазване на един и същи начин на живот. Не знам какво скотско видя?
Математиката е тъпа или остра колкото е тъпа или остра истината.
А истината е че математически и на базата на истината в темата, никой не говори скотски живот а сравнява просто 2 едни и същи начина на живот - и сравнява различните решения.
Жилището обслужва 1 основна функция - ПОДСЛОН! В думата самата дума го пише - живеене. Комфорта на това да си лепиш плочки и да имаш кучета и да е ТВОЕ и да го оправдаваш емоционално си има ЦЕНА, която е плащаш. Ако те удовлетворява тази цена ок така да е. Ако комфортът е по важен за теб от фин. свобода така да е. Само по себе си всеки сам си кове съдбата за жалост малцина коват към свободата ...
Хах, сега изведнъж вече говорим за хората с 50%+ вноски. Къде сме повдигали дума за тях и защо трябва да приравняваш всички хора с ипотеки под един и същ показател, тези които вноската им е 20% от доходите и тези, които им е 60%? Вторите въобще не ги обсъждам. И там е въпроса не е същия начин на живот. За мен е важно да си сменям плочките и да имам куче. Специално второто ми е безценно и директно казвам на твоя хипотетичен след 20 години милионер да ходи на майната си, за мен кучето струва повече. Защо трябва ти да приравняваш всички към твоите представи какво е базов комфорт?
Отговори ми какво лошо виждаш в таван 10 квадрата с баня и тоалетна, като му плащаш да речем 100лв наем? Не осигурява ли споменатия от теб ПОДСЛОН! Защо останалите 400 не ги инвестираш и да направиш ебаси парите? Какво лошо виждаш в живота при мама, това не е ли ПОДСЛОН?